İZ GAZETE-  CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ümit Kartal ile Kayıt programına konuk olarak soruları cevapladı. Bakan, MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu'nun, "CHP’nin bazı vekilleri kamera görünce ne yapacağını şaşırıyor sanırım. Murat Bakan konuşmuş. Bir ağızdan çıkan her sözün doğru olmama ihtimalini bilen halkımın basiretine güvenim sonsuzdur" ifadelerine ve diğer tepkilerine yönelik açıklama yaptı. 

Bakan, eleştirilerinin çevre konusunda olduğunu belirterek, “Aslında söylediklerime cevap vermedi. Eleştirilerim çevre konusundaydı. Bu konudaki hassasiyet vatanseverlik ölçütüdür. Kendi ülkenizin deresine, dağına, denizine sahip çıkmıyorsanız; vatansever ya da milliyetçi olamazsınız. Eğer bunu diyorsanız Kazdağları’ndaki ormanlara kıyıldığında oraya gelip gözyaşı dökmüyor, yaşanan çevre felaketlerine sessiz kalıp, vatanseverim diyemezsiniz. Plan yapmanın nasıl olduğunu bilmiyor. Çevre düzeni planlarını bakanlık yapar. İstanbul’daki gökdelenlerin gölgesindeki minareleri görmeyip, dönüp İzmir Büyükşehir Belediyesini eleştirmek hayret vericidir. Kendisine söyleyecek bir şey bulamıyorum” açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın 27. dönem MHP İzmir Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanvekili olan Hasan Kalyoncu’ya yönelik, Çevre Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde konuşma yapmaması eleştirilerine Kalyoncu, "CHP’nin bazı vekilleri kamera görünce ne yapacağını şaşırıyor sanırım. Murat Bakan konuşmuş. Bir ağızdan çıkan her sözün doğru olmama ihtimalini bilen halkımın basiretine güvenim sonsuzdur. MHP’nin politikalarını eleştirmek haddin değil. Kimin kime yancı olduğunu büyük Türk Milleti net olarak görüyor. Her şeyden önce HDP ile nasıl bir ilişkiniz var? Serok Ahmet’e ve Babacan’a muhabbetiniz hikmeti nedir? Askıda vekil kampanyanız hala devam ediyor mu? İnce ve Sarıgül’e de vekil gönderiyor musunuz? Siz ne aldınız, ne verdiniz? Başka hangi mecralarda yancılık yapıyorsunuz?" ifadelerini kullanarak cevap vermişti.

Kalyoncu açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı:

"Terör örgütü ile can ciğer kuzu sarması olmanız, kendinizi örgüte teslim ettiğinizi gösteriyor. Tabelalar HDP renk ve desenlerinde, isimler antik heveslerden esintili. Karikatür festivalinde Türk ve İslâm düşmanları yer alamadı,iptal oldu diye üzülmüşsünüz.İzmir’e ayrı para ve bayrak dedi Soyer,sesiniz çıkmadı ama kendinizce MHP’ye saldırmayı hak görüyorsunuz.Çevreciliğiniz çakma, konuşmalarınız da saçma. Su konusuna da girmişsiniz pervasızca. Şimdi kendisine soruyorum. İzmir Körfezini kim kirletti? Harmandalı çöplüğünde ne gibi sorunlar var? ÇED raporu alınmadan ihaleye çıkılmasına ne diyorsun? İzmir'in ve İzmirlinin menfaati için bir kere sesiniz çıktı mı? Tahtalı barajında kirlenme var mi? Bunları açıklamak yerine 200 göl kurudu, kirlendi vs. yuvarlak laflar, hiç bilimsel yaklaşım değil ve bu konuları mecliste tek tek anlattık. Ekoloji demekle çevreci olunmuyor! Salda Gölünde bungalova laf söylemekle de çevreci olunmuyor. İzmir’de CHP belediyeleri ne kadar tarım arazisini imara açtı ve ne kadar doğal alanın katledilmesine izin verdi? İzmir'de yağmur yağınca sel olmasın diye biz önerilerimizi sıraladık. Peki siz hiç bunu dert edindiniz mi? Bölgemizin depremselliği biliniyor. Kentsel alt yapı ve yapı stoku hakkında niçin bir tek adım atmadınız? Kameraya bakıp etrafa laf üfürmeyi bırakın da İzmir'e bakın. Sorunlar yumağı haline gelen İzmir’i düşününün, kimlere yancılık yaptığınıza bakın."

Editör: Haber Merkezi