İZ GAZETE - Hükümetin İş Bankası' nın hisselerini fona devretme planlarına yönelik konuşan avukat Aksay, "Her şey ince ince ve ısıtılarak yapılıyor. Bu bir yöntem olmaya başladı. Olabileceğine inanmama rağmen ciddi bir kaygı içerisindeyim. Halkın çok tepki verebileceği bir çıkış yapıyor biri, biz ona yönlendiğimizde öbür taraftan iş hallediliyor. Bu bir strateji meselesi" dedi. 

'BU RAKAMLAR O YAPTIRIMLARA DEĞMEZ' 

Aksay, "Şu an bir mülkiyet hakkının gasp edilmesi bu. Fona devredilecek şeyler var, devredilmeyecek şeyler var. Her şeyi kanuni yapmak kolay. Evrensel hukuk sizin koyduğunuz yasalarla yürümez. Bunun çeşitli yaptırımları var. Bu rakamlar, o yaptırımlara değmez" diye konuştu. 

'DENİZ YÜCEL' E KEFİL OLURUM'

CHP İzmir İl Kongresi'nin gerçekleșmesinin ardından CHP İzmir İl Başkanı tekrardan Deniz Yücel seçildi. Atalay Aksay, aynı zamanda avukat olan Deniz Yücel hakkında konuşarak, "Anlamadığım şeyler var. Deniz Yücel geçmişinde temiz bir siyasetçi olarak geldi ve öyle devam ediyor. Siyasi partilerde geçmişinde lekesi olmayan gelecek vaad eden insanlar neden geleceğe ayak oyunları olmadan tutunamazlar? Deniz Yücel'in dinamizmini seviyor ve takip ediyorum. CHP'nin yaptığı en iyi şeylerden biri, Deniz Yücel'i tekrar il başkanı olarak seçmekti. Temiz duran siyasetçileri, kendi partinin üyelerinin kirletmeye çalışması hazmedilecek şey değil. Karşıdan gelen saldırılara hazır olabilirsiniz ama arkanızdan gelen çamuru temizleyemezsiniz. Bu süreci yıpratmadan götürmekte fayda var. Derseniz ki kefil olur musunuz, evet olurdum" dedi. 

'16 NİSANDA BİR ÖN SEÇİM GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ' 

Geçmiş dönemde baro adayı olmasına yönelik konuşan Aksay, "İyi bir kampanya süreci geçirmiştik. Şansımızı zorladık. Ortak bir karar aldık, grup olarak tek bir aday çıkaracağız ve 16 Nisan da bir ön seçim yapacağız. Henüz bir adaylık başvurusu olmadı. Şu anda bunlar için erken, kim kazanırsa ön seçimi, onu şimdiden kutlarım. Aday olmak konusunda da şöyle bir cevap vereyim. Evet, bir teknemiz var, rüzgara göre de yelkeni açacağız" dedi.

'BU DAVA BİR PARMAK SALLAMA' 

Yarın (bugün;18.02.2020) Gezi Davası'nın duruşması yeniden gerçekleştirilecek. Aksay, bu konuya yönelik, "Bu memlekette her şey olabilirsin ama rezil olamazsın. Bu davada ve dava dışında mağdur olan çok insan oldu. O dönem bu eyleme katılan insanlar kadar eyleme katılmayan insanlar da tutuklandı ya da vatan haini damgası görülüp, terör örgütüne üye olarak gösterildi. Yargı da bu olumsuz sonuca çanak tuttu. Bu davalar topluma bir parmak sallama, 'bir daha yapın da göreyim' e dönüştü. Genel anlamda birçok ogrenci, vatandaş ciddi travmalar yaşadı. Hala da acaba bir daha alınır mıyım diye vatandaş rahat uyuyamıyor. Bu herkesin sorunu haline geldi. Şu an yüz binlerce hakaret dosyası yargılama olarak devam ediyor. Siyasete çok bulaşmadan adaleti etkileyecek kararlar verilecek. Umarım gerçek suçlu olmayanların beraatiyle sonuçlanır" dedi.

'HER ȘİDDET, SERT YAPTIRIMLARA SONUÇLANMALI' 

Aksay, kadın cinayetlerine ve bu vakalarda alınan kararlara yönelik konuşarak, "Üzgünüm. Bu tür davalarda karar veriliyor ve sosyal medyadaki tepkiye göre tekrar şekilleniyor. Sosyal medyanın verilen kararları değiştirmesi adalete duyulan güveni azaltır. Bizim ülkede bir kamuoyu araştırması yapılsa sosyal medyanın adaleti etkilediği başka bir ülke bulamazsınız. Bu konuda hakimlerin ve savcıların büyük bir yükü var. Kadın cinayetleri konusunda hassas olmalıyız, doğru. Hafif ya da ağır şiddetin her biri sert bir yatırımla sonuçlanmalı. Kanuni anlamda güzel yaptırımlar geldi ama uygulamada zayıfız. Buna dikkat etmeliyiz" dedi.

'BAŞTA ATATÜRK'E HAKSIZLIK' 

Gazetemizin manşete taşıdığı  AKP'li Dilek Büyükyıldız'ın 'Kadınlara seçme seçilme hakkını veren AKP'dir' cümlesine tepki gösteren Aksay, "Bütün başarılı işler kökünden itibaren mevcut hükumete mal ediliyor. Yapılan kötü işler de geçmiş dönemdeki siyasetçilere yüklenir. Bu bir strateji olabilir ama böyle hamleler yaparken bariz olan bazı şeylere dokunmamak lazım. Bu cümle, büyük bir reform gerçekleştirecek, büyük bir vizyonla geleceğe bir miras bırakan Mustafa Kemal Atatürk'e başta haksızlık. Tamam okumuyoruz ama salak da değiliz. Çıktığı kanunun tarihi belli, insanların ne zaman oy verdiği belli. Doğru bulmuyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi