TUGAY CAN / İZGAZETE - Veli-Der, Dikili’de geçtiğimiz günlerde, Süleymancılar tarikatına ait Özel Miyase Yılmaz Ortaöğretim erkek öğrenci yurdunda, çocukların cinsel istismara uğramasını protesto için Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önüne siyah çelenk bırakıldı. Polisin yoğun katılımının dikkat çektiği açıklamada, Veli-Der adına İlknur Aras kısa bir konuşma yaptı.

BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ DEMİŞTİ

Yapılan basın açıklamasında daha önce Ensar Vakfı ve Kaim-Der “yurtlarında” onlarca çocuğun istismara uğradığı hatırlatılırken “Ensar’da yaşananlar ne “ilk” idi, ne de -maalesef- son oldu: Ülkenin dört bir yanında, benzer “yurtlarda”, hemen her gün “taciz-tecavüz” haberlerinin, yangınların, her türden şiddet haberlerinin ardı arkası kesilmedi.” ifadelerine yer verildi. Basın açıklamasında ayrıca Ensar olayında dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, “... bir kereden bir şey olmaz!” ifadelerine dikkat çekildi.

MEB SUÇ ORTAĞI OLARAK ANILMAK İSTEMİYORSA …

Açıklamada “gene bir cemaat/tarikat yurdu; gene dokunulan çocuklarımız.” ifadeleri kullanılırken, Milli Eğitim Bakanlığı’na seslenildi:

“Çocuklarımızı emanet ettiğimiz MEB, onların başına gelen her kötülükten sorumludur!”

“MEB suç ortağı olarak anılmak istemiyorsa, tarikat-cemaat vakıflarıyla imzaladığı protokolleri derhal iptal etmeli; bu vakıflara ait yurtları kapatmalıdır.”  ifadelerine yer verilen  açıklamada çocukların her türlü eğitim, öğretim, barınma, can güvenliği ve sağlığından MEB, dolayısıyla da devletin sorumlu olduğu hatırlatılırken, “ MEB (Devlet!), çocuklarımızın “canını acıtan, onlara dokunan, onları yakan, şiddete maruz bırakan her türlü kurumla” ilişkisini kesmeli; buralarda işlenen suçları bir kişinin üzerine yıkıp “münferit” olay algısı yaratarak sorumluluktan kurtulmaya çalışmaktan vazgeçmelidir!” denildi.

Editör: Haber Merkezi