CİHAN SAMGAR / İZGAZETE - Hemen herkesin erken seçim gündemine yoğunlaştığı bugünlerde, 'Barış olsun, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın' diyen Öğretmen Ayşe Çelik'in yanında yer alan CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Yapılan eylemin suç teşkil etmemesine rağmen cezalandırılmasının kabul edilemeyeceğinin altını çizen Altıok, "Gerçekten çok üzgünüm, yüreğimiz ağrıyor. Bir televizyon programında 'Artık anneler ağlamasın, çocuklar ölmesin' diyen bir öğretmen ceza alıyor. Son derece masum bir yürekten çağrının suç haline dönüştürülmesi ve cezaya dönüşmesi kabul edilebilir değil. Burada bu masum çağrıyı yapan öğretmenin hapse girmesi bir yana hiç bir suçu olmayan bir bebeği hapse göndermiş olduk. Buradan Anayasa Mahkemesi'ne çağrıda bulunuyoruz. Adil ve hakkaniyetli bir şekilde bu cezayı bozmasını talep ediyoruz. Ayşe öğretmen ve bebeği derhal serbest bırakılmalıdır. Bu karar gecikmeden alınmalıdır. Ayşe Öğretmen ve bebeği özgürlüğüne kavuşmalıdır. Biz de bu sürecin sıkı takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.

Altıok ayrıca kendisine ait sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

İşte o paylaşım:

NE OLMUŞTU?

Beyazıt Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu Beyaz Show programına 2015 yılında telefonla bağlanan Çelik, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan sokağa çıkma yasakları ve operasyon sırasında yaşananları anlatmıştı. Operasyonların sona ermesini isteyen Öğretmen Ayşe Çelik “Çocuklar ölmesin” demişti. Bu sözleri nedeniyle dava açılan Ayşe Çelik hakkında 1 yıl 3 aylık hapis cezası verilmişti. Çelik’in avukatı aracılığıyla yaptığı itirazı karara bağlayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi de Çelik’in cezasını onanmıştı. O dönemde henüz 2 aylık bir bebeği olan Ayşe Öğretmene verilen ceza, yapılan başvuru üzerine 20 Nisan 2018’e ertelenmişti. 

Editör: Haber Merkezi