Kahramanmaraş Valiliğinin il genelinde anma etkinliği, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması ve benzeri etkinlikleri yasaklama kararını sert bir şekilde eleştiren Müslüm Doğan Maraş olaylarında bir inancın, bir kültürün, bir ortaklığın yok edilmek istendiğini, şimdi ise bu olaylara ilişkin anmaların engellenmeye çalışıldığını söyleyerek Kahramanmaraş Valisinin istifasını istedi. 

Doğan , "Maraş anması aslında, tarihin karanlık sayfasına işaret etmek, bir yüzleşmeyi gerçekleştirmek üzere yapılan bir anmadır. Bu anmayı engellemek, yasaklamak, yüzleşmekten kaçmaktır. Bu yüzleşmeyi gerçekleştiremezsek, ülkemiz gerçek bir demokrasiye kavuşamaz." diye konuştu.

Malatya'da kısa süre önce Alevi vatandaşlara ait evlerin işaretlendiğini de anımsatan Müslüm Doğan, şöyle konuştu: "Sayın İçişleri Bakanı'nı birkaç kez aramama rağmen bana dönmedi. Sayın İçişleri Bakanı'na hal hatır soracak değilim. Bu soruşturmanın ne düzeyde olduğuna ilişkin sorularıma cevap vermedi. Bunun da peşindeyiz. Aleviler artık eski Aleviler değil. Herkesin aklını başına alması gerekiyor. Aleviler, bu ülkede kardeşçe, barış içinde, eşit koşullarda yaşamanın koşullarını oluşturmaya çalışacaktır."

Editör: Haber Merkezi