TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi'nde Olağanüstü Kurultay için imza veren İzmir milletvekili Mehmet Ali Çelebi, 20 Temmuz tarihinde Demirören Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada "İmzalar 600'ü buldu. Bugün tamamlanır." açıklaması yapmıştı.

Aradan geçen dört gün içerinde Olağanüstü Kurultay talebiyle yola çıkan muhaliflerin Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'ne imzaları teslim etmemesi kafaları karıştırdı. Çelebi'nin açıklamasının ardından 4 gün geçmesine rağmen imzaların Genel Merkez'e teslim edilmemesi nedeniyle Çelebi sosyal medyada tepkileri üzerine çekti.

GÜN İÇERİSİNDE 634 İMZAYA ULAŞACAKLARINI İDDİA ETMİŞTİ

Çelebi, 20 Temmuz tarihindeki açıklamasında değişim olmazsa yerel seçimlerde hüsrana uğrayacakalarının altını çizerken, imzaların 600'ü bulduğunu açıklamış, gün içerisinde seçimli olağanüstü kurultay için gerekli olan 634 imzaya ulaşılacağını ileri sürmüştü. Çelebi ayrıca , "İmzalar 600'ü buldu. Bu bile büyük bir mesaj. Bir şekilde bu değişimin başlatılması elzem oldu. Bölünmeye gerek yok. Tabanın, halkın isteği belli. Halkta umut yaratacak bir değişime ihtiyaç var. Aksi takdirde yerel seçimler bizim için hüsran olur. O nedenle bunu bir an önce gerçekleştirmek gerekiyor. Ortak aklı ortaya çıkarmak gerekiyor" diye konuşmuştu. 

SALI GÜNÜ BİTER DEMİŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi Erdal Aksünger ise yaptığı açıklamada Kurultayda, Kılıçdaroğlu'nun karşısına Muharrem İnce ile birlikte birçok adayın çıkabileceği görüşünü dile getirmiş, "Kurultay için yeterli imza toplanacaktır. Önümüzdeki salı, çarşamba bu iş biter" ifadelerini kullanmıştı.

634 İMZA GEREKİYOR

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi'nde Olağanüstü Kurultay için 634'ü bulması gerekiyor. Bunu izleyen süreçte ise CHP Genel Merkezi'nin 45 gün içerisinde toplaması gerekiyor. Ancak Olağanüstü Kurultay talebiyle yola çıkan muhaliflerin ulaştığı imza sayısı konusunda spekülasyonlar devam etmesi kafaları kurcalamaya devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi