İZ GAZETE - Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy İz WEB TV’de Doğan Beyazgül ile İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ın sorularını yanıtladı. Aksoy, kamoyunda çokça tartışılan ‘Deve Güreşleri’ ve Menemen Belediyesi’nin sokak hayvanları noktasında gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

‘SADECE MENEMEN’DE YAPILMIYOR’

Deve Güreşleri’ni bir gelenek olarak niteleyen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Deve güreşlerini yaptığımız gün 20 binden fazla insan geldi oraya. Bu kültürün yaşatılması gerekiyor. Biz deve güreşleri geleneğini yaşatmaya devam edeceğiz. Sadece Menemen’de yapılmıyor ki deve güreşleri. Birçok ilçede yapılıyor, peki niye Menemen tartışılıyor. Anlamı var mı? Hayvansever dostlarımızı o ekibi ve deve güreşlerini yapacak ekibi yan yana getirdim burada. Oturun konuşun dedim. Halbuki deve güreşinde herhangi bir şekilde hayvana zarar verme durumu yok. Mesela köpek dövüşlerinde hayvanın canı yanıyor, ölümle sonuçlanıyor, bu kabul edilemez. Ama deve güreşi zararsız ve Yörük kültüründe olan bir şey. Deve güzellik yarışması dediğiniz Arabistan’da olan bir şeydir. Bizim kültürümüzle alakası yok. Esas olan bizim kültürümüze uzak olan odur. Deve güreşleri Menemen’de devam edecek, hayvansever dostlarımızın buna tepki göstermesine gerek yok” diye konuştu.

‘KÖPEK AMBULANSIMIZ VAR’

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumun belli şekilde gelenekleriyle çatışmanıza gerek yok, onlar çatışıyor. Bu bir kültür. Bunu düzenleme noktasında bir alternatifin varsa söyle ama rencide edecek şekilde değil. Oraya giden insanları barbar yerine koymaya ne haddiniz var ne de böyle bir lükse sahipsiniz”

Menemen Belediyesi'nin sokak hayvanlara ilişkin çalışmalarını da anlatan Serdar Aksoy, Menemen Belediyesi olarak bu konuda çok fazla çaba içerisinde olduklarının altını çizdi. Aksoy, “Sokak hayvanlarıyla ilgili köpek ambulansımız var. Menemen’de sokak hayvanları sağa sola saldırmasın aç kalmasın diye çeşitli mamalıklar koyduk. Sonuç itibariyle bir çocuğumuzun okula gitmesini engelleyen bir saldırı varsa ben ona müdahale ederim. Burada insan hayatı önemli oradaki agresif köpeği öldürmüyoruz sonuçta rehabilitasyona gönderiyoruz. Esas olan ilk önce insan hayatı. Bir kanun var, o kanuna göre köpek toplamayla alakalı. Sokaklarda saldırgan köpeği alma noktasında şikayet giderken, o sorunu çözeceğiz. O maddeye rağmen yapacağız. Burada bir kıyım yapmıyoruz, rehabilite etmek üzere götürüyoruz. Bu çocuk rahat rahat o okula gitmeli” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi