İZ GAZETE / CENGİZ ALDEMİR -  TBMM Grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, her il ve her sektörde ekonomik krizin yaşandığını belirterek, “İktidarın, oy alamadığı için, “Sahil şeridinin şatafat içinde yaşayanları” diye tariflediği İzmir’deydik, “diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tarım ve turizmin merkezi olan görece refah seviyesi yüksek bu güzel kentimizde bile, durum hiç iç açıcı değil” dedi.

Geçtiğimiz hafta İzmir’de incelemelerde bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Esnaf,“para yok” diyor. Gençler,“iş yok” diyor.Vatandaş,“ay sonu gelmiyor” diyor” sözleriyle ekonomik krizin her kesimde yıkıcı bir etki yarattığını söyledi.İzmir’in ilçelerinde esnafla yaptığı diyalogları dile getiren Akşener, “Tire’de bir manavla konuştum;Diyor ki, “sebze ve meyvede büyük marketlerden yüzde 1, bizim gibi küçük işyerlerinden yüzde 8 vergi alınıyor.Ben bu dükkanı nasıl ayakta tutayım?” diyor.Torbalı’da bir lokantacıya işlerini sordum;“Millet artık dışarıda yemek yemiyor. Biz ne yiyeceğiz?” diye soruyor.Balçova’da bir eczacıyla konuştum. “Katkı payı çok yüksek. İki büklüm gelip, ilacı almadan çıkan emeklilere içim parçalanıyor. Ama hangi birine yetişebilirim ki…” diyor.Bir taksici kardeşimiz seslendi:“Kararnameyle havalimanından yolcu almamız engellendi.Olur da yolcu alırsak, 1900 lira bana, 1900 lira da mal sahibine ceza kesiyorlar.Bu nasıl adalet?” diyor” Bu ve buna benzer bir çok sorun toplumda yıkıcı etkilere neden olmaktadır” diye konuştu.

GERÇEK GÜNDEM PEŞİNDEYİZ

Yandaşın vergi kaçırması için formül üreterek, Kızılay’ı aracı yapanların, helal kazancın peşindeki İzmirli taksicinin önüne duvar ördüğüne dikkat çeken Akşener,ülkenin ve milletin yaşadığı geçim sıkıntısı, işsizlik, adaletsizlik gibi gerçek gündeminin peşinde olacaklarını söyledi. Grup konuşmasında İzmir’deki esnaf diyaloglarından çarpıcı örnekler vermeye devam eden Akşener, iktidara verdiği sözler üzerinden yüklendi. Akşener, “Küçücük bir çay ocağına kafamı uzatıp selam verdim. Bana elektrik faturasını uzattı. 803 lira. Geçen yıl bu zamanlar, 400-450 lira geliyormuş. Şimdi 803 lira.Bakın, şu gerçeği artık görelim;Ak Parti 18 yıl önce bir hikaye yazdı. Zam dedi, kriz dedi, vatandaş nefes alamıyor dedi, ben bu işi çözerim dedi;18 yılın sonunda Türkiye’yi getirdi, o günlerden daha kötü bir tabloya mahkum etti.Yolsuzlukla mücadele dedi, yoksullukla mücadele dedi, yasaklarla mücadele dedi, ben bu işi çözerim dedi;18 yılın sonunda bu 3 Y’nin ta kendisi oldu” sözleriyle eleştirdi.

HİKAYE YAZMA GÖREVİ BİZDE

AKP’nin yazdığı trajik hikayenin sonuna gelindiğini ifade eden Akşener, ülkenin ve milletin hak ettiği, gerçek ve samimi hikayeyi yazma görevinin kendilerine geldiğini belirterek şöyle konuştu: “ Bu hikaye, eşin-dostun değil, milletin hikayesi olacak. Bizim yazacağımız hikayede;Nasıl pay kaparım değil, nasıl paylaşırız diye sorulacak.Bizim hikayemiz, Türkiye’nin o beş müteahhitten büyük olduğunu gösterecek.Bizim hikayemizde, “Nasıl satarız?” değil, “Nasıl üretiriz?” sorusu cevap bulacak.Bizim hikayemizin kahramanları, liyakatsiz bürokratlar olmayacak.Bizim hikayemizin aktörleri, bir baltaya sap olamamış şımarık çocukların oyuncak dernekleri olmayacak.Bizim hikayemizin hiçbir satırında, Kızılay üzerinden kaçırılan vergi için, “Vergi kaçırma değil, vergiden kaçınma.” diyebilecek yüzsüzler olmayacak.Bizim hikayemizin yıldızları olacak…”

Editör: Haber Merkezi