İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, ilçenin her yerine afiş koyduran AKP Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu'na tepki gösterdi. Söz konusu afişlerde, deprem yönetmeliğine uygun olmadığı için yıkılıp yeniden yapımına başlanan Hükümet Konağı'nın sanki AKP tarafından yapılıyormuş lanse edildiğine dikkat çeken Taş, "Bu afişi yaptıranlara ise söylenecek tek cümle vardır: Korkunuz bu kadar çok mu ki artık halkın vergileriyle yapılan hizmet binalarını bile kendi mülkünüz sayıyorsunuz?  Biz korkularını biliyoruz. Erdemden, kul hakkı yememekten ve yalan söylememekten bihaber olduklarını bildiğimiz gibi" açıklamasında bulundu.

'BU HALK BUNLARA İNANMAZ'

Taş yaptığı açıklamada, "Pek çok Bucalının bildiği gibi AKP İlçe Başkanlığı bayram kutlayacağım derken devlet yatırımını kendilerine mal etmeye çalışmış.  Bu afiş gösteriyor ki, artık kantarın topuzu iyice kaçmış, iktidar akıl, izan, muhakeme yeteneğini kaybetmiş.  Diğer yandan da Genel Başkanları 'Van'a üniversiteyi biz getirdik' diyerek günlerce sosyal medyada trajikomedi konusu olurken, Buca ilçe başkanlarının da kamu yatırımlarını babasının malı gibi sahiplenmesini fazla görmeyelim istiyorlar.  Seçim çalışmalarını devletin olanaklarıyla yapmaya alışmış Saray rejimi unutmasın ki, bu halk bunlara inanmaz" ifadelerini kullandı. 

'MUHATABIMIZ KENDİLERİ DEĞİL'

"Bucamız için ortak mutabakat gerektiren hiçbir konuda polemik yaratmadık, siyasi olgunluk gösterdik ancak galiba birileri bu olgunluğu sessizlik olarak algıladı" ifadelerini kullanan Hacer Taş, "Sükutumuzun siyasi edepten kaynaklandığını anlatmak için muhatabımız elbette kendileri değildir. Muhatabımız bayram gününden bile prim toplamaya çalışanları sandığa gömecek olan Buca halkıdır.  Bu afişi yaptıranlara ise söylenecek tek cümle vardır: Korkunuz bu kadar çok mu ki artık halkın vergileriyle yapılan hizmet binalarını bile kendi mülkünüz sayıyorsunuz?  Biz korkularını biliyoruz. Erdemden, kul hakkı yememekten ve yalan söylememekten bihaber olduklarını bildiğimiz gibi" açıklamasında bulundu.

SÖZ KONUSU AFİŞ:

Editör: Haber Merkezi