TUGAY CAN / İZ GAZETE - Bergama Belediyesi bünyesinde bulunan Kleopatra Güzellik Ilıcası Tesisleri’nde alkol tüketimi AKP’li Bergama Belediyesi tarafından yasaklanmasına Cumhuriyet Halk Partili İzmir Milletvekillerinden tepki yağdı. Gazetemize konuşan Cumhuriyet Halk Partili vekiller Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya tepki gösterdi.

31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerin ardından mobbing iddiaları ile gündeme düşen Bergama Belediyesi bu kez de Bergama Belediyesi bünyesinde bulunan Kleopatra Güzellik Ilıcası Tesisleri’nde alkol tüketimin yasaklanması ile gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekillerinden tepki gecikmedi.

CHP’li Murat Bakan, Mahir Polat, Özcan Purçu ve Ednan Arslan gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partili vekillerin söylemlerinden öne çıkan başlıklar şu şekilde:

‘VATANDAŞLARDAN NASIL BİR TEPKİ GELDİ DE BÖYLE BRİ KARAR ALINDI?’

Bergama Belediye Başkanı AKP’li Hakan Koştu’nun Kleopatra Güzellik Ilıcası Tesisleri’nde alkol tüketimini yasaklamasına yönelik konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Belediyenin tek sosyal tesisinde alkol tüketiminin yasaklanması içindeki çocuk parkını bahane ederek yapılıyor. Bugüne kadar o park hep vardı. Nasıl bir sorun oluştu ya da vatandaşlardan nasıl bir tepki geldi de bu karar alındı? Başkanın önce buna cevap vermesi gerekir. AKP zihniyetinin karar alma mekanizmasında halkın katılımı söz konusu dahi olmuyor, ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla yasakçı politikalarla yönetiyorlar. Oysa İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Nihat Zeybekçi kampanyasını yürütürken sözüm ona neredeyse kordonda rakı balık yapacak noktaya gelmişti! İzmir yasaklarla anılan bir şehir değildir! İzmir demokrasi ve özgürlüklerin kalesidir; İzmir çok seslidir, çok renklidir, çok kültürlüdür" diye konuştu.

‘TURİZME HİZMET EDEN BERGAMA BELEDİYESİ…’

CHP’li Mahir Polat, “Turizme hizmet eden Bergama Belediyesi yasakçı zihniyeti ile ortaya çıkması doğru değil. Bergama Belediye Başkanının bir an evvel bu karardan vazgeçmesi gerekir. Bu konuda verilen karar özgürlüklere aykırı” şeklinde konuştu.

‘İNSAN HAKLARINA AYKIRI’

Cumhuriyet Halk Partili Özcan Purçu, alınan kararın insanların özgürlüğünün kısıtlanması anlamına geldiğine dikkat çekerek “İsteyen içer istemeyen içmez. Böyle bir şey yok. Bu karar insanların özgürlüğünün kısıtlanması demek. İçki içmek de içmemek de bireylerin inisiyafine bırakılmalı diye düşünüyorum. Bir belediye başkanının yetki olarak buralara girmemesi gerekir. Bu insan haklarına aykırı” dedi.

‘AKP YEREL İKTİDARI ELE GEÇİRDİĞİ YERDE TEK TİP YAŞAMI DAYATIYOR’

CHP’li Ednan Arslan ise Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya tepki göstererek “Söyledikleri ile yaptıkları birbirini tutmayan bir siyasi yapı ile karşı karşıyayız. Biz bunların örneklerini İstanbul’dan, Ankara’dan, Kayseri’den iyi biliyoruz. AKP yerel iktidarı ele geçirdiği yerde tek tip bir yaşam biçimini dayatıyor. Bunun somut örneğini Bergama Belediyesi’nde görmüş olduk. Ancak biz bunu doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi