TUGAY CAN / İZ GAZETE - AKP’li Kınık Belediyesi tarafından Dündarlı Köyü’nde bulunan 90 dönümlük alanın ihale ile satışa sunulacağını İz Gazete olarak duyurmuştuk.

17 Ocak'ta Kınık Belediyesi'nde gerçekleşen ihalede Cumhuriyet Halk Partisi Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz ve AKP'li eski meclis üyesi Ahmet Açıkgöz de yer aldı.

İhaleyi AKP’li iş adamı Muzaffer Demircioğlu kazandı.

KÖYLÜLER SALONA SOKULMADI

Kınık Belediyesi’nin 90 dönümlük araziyi borçlarını gerekçe göstererek sattığı bilgisine ulaşılmıştı. Kınık Belediyesi’nde gerçekleşen ihaleye köylüler polis tarafından sokulmadı.

VATANDAŞTAN PROTESTO

Dündarlı Mahallesi’nde bulunan toplam 89 557 metrekarelik (90 dönümlük) alanın satışı 17 Ocak Cuma günü gerçekleşti. İhalenin gerçekleştiği Kınık Belediyesi önünde vatandaşlar satışı protesto ederek basın açıklaması gerçekleştirdi. Dündarlı Köyü sakinleri tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu tarlalar, köy tüzel kişiliğinde gelir için kiraya verilirken, etik kurallara dikkat edilmiştir. Tek kişiye rant sağlamasın diye, kiraya verilirken 15 dönümlük parseller ile sınırlandırmıştır; bir kişinin değil sekiz, on ailenin gelir elde etmesi sağlanmıştır. Köylerin bu malları daha önce değişik sebeplerle şerhli olarak köy tüzel kişiliğine verilmiştir. Kimisi caminin idamesi, kimisi köyün suyunun idamesi veya okulun idamesi için... Bu tarlaların bu koşulla verilmesini sağlayan vasiyetler, bu satış ile bozulmaktadır. Hesapsız, şeffaf olmayan yöntemler ile yönetilen belediyeler borç batağına saplanmış; kaynaklar belli çevrelerce peşkeş çekilir olmuştur. Köy malları da, bu sürecin sonunda bu rant iştahının kurbanı olmak üzereler. Atalarının köylerine emanet etmiş olduğu bu toprakları satmak, kamu malı olma özelliğinden çıkarmak, yöneticilik vasıflı kişilerin değil, mirasyedilerin yapacağı iştir. Bugün Kınık Belediye Başkanı bir mirası yok etmektedir. Biz mirasımızın yok edilmesini istemiyoruz”

İHALEDE AKP VE CHP YAN YANA

Öte yandan Kınık Belediyesi tarafından 17 Ocak tarihinde gerçekleştirilen ihaleye katılan isimler dikkat çekti. İhaleye Cumhuriyet Halk Partisi Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kınık Belediye Başkan aday adayı olan Ferruh Bodur, AKP’li iş adamı Muzaffer Demircioğlu ve eski AKP Kınık Meclis Üyesi Ahmet Açıkgöz katıldı.

BÜYÜKŞEHİR YASASI İLE GEÇİŞ YAPMIŞTI

Söz konusu arazilerin 2012 yılından gerçekleşen Büyükşehir Yasası öncesinde Dündarlı Köyü Muhtarlığı’na ait olduğu öğrenilirken AKP’nin 2012’de çıkardığı 6360 sayılı kanun ile birlikte araziler Kınık Belediyesi’ne geçmişti.

Editör: Haber Merkezi