İZ GAZETE - Çağdaş demokrasinin en önemli unsurları olan güçler ayrılığı, laiklik, temel hak ve özgürlükler, basın özgürlüğü bir bir ortadan kaldırılırken ses çıkarmayan İzmir’in AKP’li siyasileri, YSK’nın İstanbul kararından sonra adalet, hukuk, demokrasi gibi kavramları hatırladı.

AKP LEHİNE KARAR VERİLİNCE HUKUKA SAYGI DUYULMALI!

Parti devleti kurulmasına karşı çıkmayan, Cumhurbaşkanı’nın ‘Anayasayı tanımıyorum’ sözlerine ses çıkaramayan, Anayasa Mahkemesi gazeteci Can Dündar’ı serbest bıraktığında ‘Karara saygı duymuyoruz’ diyen, Türkiye’de emekçilerin, sanatçıların, yazarların, öğrencilerin ve hatta muhalif milletvekillerinin üzerindeki baskıyı görmeyen AKP’li vekiller, YSK’nın millet iradesini gasp eden İstanbul kararını demokratik ve hukuki zeminde alınan kararlar olarak gördü.

İşte AKP’li vekillerin, YSK kararından sonra sosyal medyadaki paylaşımları:

CHP’lilerin hak aramasını kara propaganda olarak değerlendiren AKP’li Hamza Dağ, “Vesayet odaklarının milletin iradesine fütursuzca saldırdığı günlerde üç maymunu oynayanların bugün demokrasi havarisi kesilmesi ikiyüzlülüğün dik alasıdır. Gelinen noktada YSK millet iradesinin sandığa tam anlamıyla yansıması ve şaibelerin ortadan kalkması için seçimi yenileme kararı vermiştir. Bu karar karşısında her türlü kara propagandayı yapıp tehditler savuranlar hiç bir zaman AK Parti'ye demokrasi dersi veremez.” dedi.

İtirazların CHP klasiği olduğunu söyleyen Mahmut Atilla Kaya ise “Bir CHP klasiği; Sizin lehinize karar verdiğinde YSK kahraman, aleyhinize karar verdiğinde hain çete. YSK eğer başvurunun reddine karar verseydi şuan CHP, YSK’yı demokrasi kahramanı ilan ederdi.” paylaşımında bulundu.

YSK kararının olgunlukla karşılanması gerektiğini söyleyen eski milli futbolcu Alpay Özalan, “Seçimlerin tekrarı, her demokraside görülebilen, yakın geçmişte de tüm dünyada örneklerine rastlanmış hukuki bir karardır. Bu konudaki en yetkili kurum olan YSK'nın kararı olgunlukla karşılanmalı ve kabul edilmelidir.” ifadelerini kullandı

Seçimlerde usulsüzlük yapıldığını savunan Cemal Bekle, “Uluslararası arenada yaşanan gelişmelerle birlikte değerlendirildiğinde, Türkiye üzerinde oynanan kirli oyunlar bir kez daha gün ışığına çıkmaktadır” diye belirtti.

CHP’nin, YSK kararını siyasi rant alanına dönüştürdüğünü ifade eden Ceyda Bölünmez, “Sokağı hareketlendirmek suretiyle, seçimlerin iptali üzerinden kendilerine siyasi rant alanı açmak isteyenlere; vatandaşlarımız 23 Haziran’da gereken cevabı verecektir.” açıklamasını yaptı.

Seçimlerin şeffaf ve hakkaniyetli olmadığını söyleyen Necip Nasır ise, “Değerli vatandaşlarımızı tarihi bir görev beklemektedir. Seçim sürecine en büyük katkıyı sağlayacaklarına olan güvenimiz tamdır” dedi.

Editör: Haber Merkezi