TUGAY CAN / İZ GAZETE - AKP’li Bergama Belediyesi’nde skandalların ardı arkası kesilmiyor. 31 Mart yerel seçimleri ile birlikte Belediye Başkanı seçilen Hakan Koştu, son olarak Bergama Belediyesi’nde çalışan 3’ü DİSK üyesi 4 kişiyi daha işten çıkarttı. DİSK üyelerinin işten çıkartılmalarına gerekçe olarak sendika değiştirmemeleri gösterilirken, Bergama Belediyesi’ne ait yüzme havuzunun antrenörü olan Mert Kutlu’ya dair çarpıcı bilgilere İz Gazete ulaştı.

İz Gazete’nin Bergama Belediyesi’ne yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre Kutlu’nun işten çıkartılmasında Bergama Belediye Başkanı AKP’li Hakan Koştu ile son yerel seçimlerde AKP’den aday adayı olan Özkan Karadiken arasında siyasi hesaplaşmanın rol oynadığı öğrenildi.

BABASININ SİYASİ GÖRÜŞÜ SEBEBİYLE Mİ İŞTEN ÇIKARTILDI?

Edinilen bilgiye göre; işten çıkartılan Mert  Kutlu’nun babası Hakan Kutlu, bir dönem MHP’de siyaset yapan sonrasında da AKP’den Bergama Belediye Başkan aday adayı olan Özkan Karadiken ile yakın ilişkileri bulunması sebebiyle AKP’li Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Kutlu’yu işten çıkarttı. 31 Mart yerel  seçimlerinde AKP’den Bergama Belediye Başkan aday adayı olan Özkan Karadiken’in o döneminde AKP Bergama İlçe Başkanı Hakan Koştu arasında bir sürtüşmenin olduğu daha önceden de kamuoyuna yansımıştı.

Öte yandan söz konusu iddialar için ulaştığımız Mert Kutlu konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

MHP’DEN DE ADAY OLMUŞTU

Bergama’da gerçekleşen 2009 ve 2014 yerel seçimleri sırasında Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Belediye Başkan adayı olan Özkan Karadiken son olarak da 2019 da gerçekleşen yerel seçimlerde AKP’den belediye başkan aday adayı olmuş, o dönemde AKP Bergama İlçe Başkanı olan Hakan Koştu ise Karadiken’in aday adaylığına tepki göstermişti. 

Editör: Haber Merkezi