TUGAY CAN / İZ GAZETE - 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimler için artık çok az bir zaman kaldı. Siyasi partiler çalışmalarına hız kazandırırken İzmir'de Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AKP'li Nihat Zeybekci bir skandalla daha gündeme geldi. Zeybekci'nin seçim çalışmaları kapsamında kullandığı broşürde kullanılan görselin İzmir'e ait olmadığı ortaya çıktı.

AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayıı Nihat Zeybekci'nin seçim çalışmaları kapsamında hazırladığı 'Turizmle kültürle iç içe İzmir' sloganı ile kullandığı el broşürlerinde yer alan görselin İzmir'e ait olmadığı, görselin Yunanistan'a bağlı Sakız Adası olduğu belirlendi.

CHP İL BAŞKANI DENİZ YÜCEL'DEN TEPKİ: 'İZMİR'İ TANIMAMIŞSINIZ'

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise Zeybekci'nin İzmir'i tanımadığını öen sürerek şu ifadeleri kullandı:

“Turizmle kültürle iç içe İzmir” Slogan güzel ama keşke Sakız Adası yerine İzmir resmi kullansaydınız. Ya da sloganı şöyle yapsaydınız. “Turizmle kültürle iç içe Sakız Adası” Fotoğraftaki yerin İzmir olmadığını bilecek kadar bile İzmir’i tanımamışsınız. Her şeyiniz çakma, her şeyiniz düzmece!"

Editör: Haber Merkezi