AKP'nin 'Teröre karşı tek ses tek yürek' başlıklı basın toplantısında 'Belediye şirketi İZELMAN, PKK yuvası haline gelmiş' sözlerine İZELMAN'da örgütlü DİSK/Genel İş İzmir 1 ve 3 Nolu Şube yaptığı basın toplantısıyla tepki göstermiş, AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ı özür dilemeye çağırmıştı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yaptığı açıklamada Delican'ın özür dilememesi durumunda on bin işçiyle AKP İl Binası'nın önüne gideceklerini söylemişti.

 

DİSK: "EMEĞE SAYGI GÖSTERMESİNİ SANA ÖĞRETECEĞİZ" HABERİ İÇİN TIKLAYIN

 

DİSK'in açıklamasına dair yazılı bir açıklama yapan AKP İl Başkanı Bülent Delican sözlerinin arkasında durduğunu ifade ederek, "Yaptığımız açıklama nettir" dedi.

İşçilerin 'özür dile' talebini görmezden gelen Delican, "DİSK’in bir kısmı terör örgütlerinin yuvası haline gelmiştir. Sadece PKK ve uzantılarına ev sahipliği yapmakla kalmamış, toplantılarda, etkinliklerde Cumhurbaşkanımızı, bakanlarımızı yuhalamıştır." diyerek Erdoğan'ın 'yeni terörist tanımı'nı akıllara getirdi. 

Delican'ın açıklaması şöyle: 

"‘PKK uzantılarının İzmir’de DİSK’in şemsiyesi altında İZELMAN’ da yapılanmaya çalışmalarından vatansever İZELMAN işçileri rahatsız oluyor’ demem neden CHP İzmir İl Başkanı ve DİSK Ege Bölge temsilcisini bu kadar rahatsız ediyor?

Ülkemizin içinde bulunduğu zor durumdan nemalanmak isteyen odaklar ve terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin çabalarından rahatsız olanlar Pazar günü Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Nükhet Hotar, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız ve çok sayıda davetlinin katıldığı terör konulu toplantıda sözlerimi çarpıtarak kamuoyuna yansıtmıştır. Dün olduğu gibi bugün de sözlerimin arkasındayım. Daha önce de ifade ettiğim gibi amaçları arasında örgütlenme ve dayanışma olan, emekten, işçiden yana tavır göstermesi gereken sendika DİSK’in bir kısmı terör örgütlerinin yuvası haline gelmiştir. Sadece PKK ve uzantılarına ev sahipliği yapmakla kalmamış, toplantılarda, etkinliklerde Cumhurbaşkanımızı, bakanlarımızı yuhalamıştır. Ayrıca buralarda aktif görev alan üst düzey yöneticilerin büyük bölümü gösteri ve yürüyüşleri provoke ederek duyarlı vatandaşlarımızı tahrik etmişlerdir.

Hal böyle iken partimizin düzenlediği toplantıdaki ifadelerim gayet açık ve nettir. Hiçbir zaman İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanını itham ettiğim bir açıklama olmamıştır. Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü sendika olan DİSK’in durumunun vatansever ve ülkesine bağlı insanları rahatsız ettiğini vurgulamak birilerini neden rahatsız etmiştir. Belediyede, PKK’nın uzantılarının DİSK eliyle örgütlenmesi konusundaki tepkimizi CHP’nin il başkanı neden savunmaktadır? Yoksa kendi partisinin milletvekilleri ve genel başkan yardımcıları gibi onun da kafasının arkasında PKK ve onun siyasi uzantısı HDP’ ye kucak açmak mı vardır?

Sayın il başkanı ne yazık ki söylediklerimizi kavramakta zorlanmakta ya da kasıtlı olarak açıklamaları çarpıtmaktadır. Baştan da söylediğimiz gibi kesinlikle çalışanlara sözümüz yoktur. Sözümüz ve tepkimiz vatansever, ülkesine bağlı insanların yaşadığı İzmir’deki belediyelerde bu tür yapılanmaların önünün açılmasınadır. Kamu kaynaklarının çarçur edilmesi ve bu tip yapılara hizmet etmesidir.

Sadece partimizin terör konusundaki toplantıda değil önceki tarihlerde de DİSK’in terör yuvası haline geldiğini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun buna müdahale etmesi gerektiğini söyledim. Zaten Sayın Kocaoğlu da meclis toplantısında bu konuyla ilgili tartışmada, “HDP ile PKK aynı kapıya çıkar” dedi. Başkanın bu sözleri bizim doğruluğumuzun göstergesidir. Bu konunun üzerine söylenecek başka da bir şey yoktur."

Editör: Haber Merkezi