İz Gazete - Birleşik Haziran Hareketi Türkiye Yürütmesi’nden Önder İşleyen'in de katılımıyla Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmada ülke gündemine dair konuşmalar yapıldı.

Birçok katılımcının söz aldığı buluşmada ilk konuşmayı yapan Önder İşleyen ülkenin içinde bulunduğu durum ile ilgili açıklamalarda bulundu. Birleşik Haziran Hareketi’nin yol haritasına dair de konuşan işleyen şunları söyledi: “AKP iktidarı, Türkiye'de gelmiş geçmiş en güçlü iktidar olma imkânı bulmuş, en radikal iktidar olma imkânı bulmuş gerici ve faşist uygulamaları alenen açık bir şekilde yapan, kendisi hakkında derin analiz yapmamıza gerek kalmadan her şeyi, her yaptığı ortada olan milliyetçi, mezhepçi faşist bir iktidardır. Buna rağmen toplumun yarısını hala teslim alamamış, ülkenin 70-80 yıllık devrimci, ilerici birikimini yok edememiştir. Her fırsatta bu devrimci, ilerici birikim karşısına direniş odakları olarak dikilmiştir. Dün Gezi'de dikilmiştir, Cerattepe’de dikilmiştir, bugün de laiklik mücadelesi ekseninde okulların gericileştirilmesine karşı dikilmektedir"

İşleyen konuşmasında ayrıca iktidarın bugün bütün muhaliflere yaptığı baskının sebebinin devleti yönetememe krizinden kaynaklandığını ve bundan dolayı baskıyı ve saldırganlığı her geçen gün daha da arttırdığını söyledi. 

Editör: Haber Merkezi