İZ GAZETE- CHP İzmir İl Başkan yardımcısı Şener Akdemir sosyal medya hesabı üzerinden, 2014-2019 yılları arasında AKP'li Selçuk Belediyesi'nde yapılan encümen ve belediye başkan vekili seçimlerini gösteren bir video paylaştı. Videoda yapılan seçimin Menemen kurasıyla aynı olduğu görülürken Akdemir, "Bugün Menemen belediye meclisinde adalet ve demokrasiden dem vuran AKP belediye meclis üyelerinin bu duruma ne diyeceklerini merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

'YAPILAN KURA BİREBİR AYNI'

'Cam fanus, Menemen ve adalet' başlıklı açıklamasında Akdemir, "2014-2019 yılları arasında AKP'li Selçuk Belediyesi'nde yapılan encümen ve belediye başkanvekili seçimlerini izleyeceksiniz aşağıdaki videoda. Oylamada çıkan eşitlik neticesinde kura yönteminde başvurulmuş ve yapılan kura birebir #MENEMEN kurasıyla AYNIDIR. Cam fanus içine atılan topların çekilmesi yöntemiyle... Her ne kadar idari işlemler şikayete bağlı olsa da, kura sonucu 1. ve 2. Belediye başkan vekilliklerini kazanan Cumhuriyet Halk Partili isimler olmuştur. Dönemin AKP'li Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı bir kamu yönetimi doktor öğretim üyesi olması hasebiyle tüm kanun ve yönetmeliklere hakim olmasına rağmen, herhangi bir itirazda bulunmamış aynı davranışı AKP'li belediye meclis üyeleri de göstermiştir. Aynı partinin farklı ilçelerdeki meclis üyelerinin bu davranışını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Keşke bugün Menemen'de de aynı tabloyu yaşayabilseydik" ifadelerini kullandı.

'O GÜN GELDİĞİNDE ANCAK MENEMENE EKMEK BANARSINIZ'

"Bugün Menemen Belediye Meclisi'nde adalet ve demokrasiden dem vuran AKP belediye meclis üyelerinin bu duruma ne diyeceklerini merak ediyorum" denilen açıklamada, "Menemen'in Cumhuriyet Halk Partisi'nde kalması için tüm demokratik ve hukuki haklarımızı kullanıyoruz ve kullanmaya devam edeceğiz. Ancak ülkede yarattığınız adaletsizliğin, toplumda yarattığınız sınıfsal uçurumun getirdiklerini tüm Türkiye ve Menemen bugün yaşıyor. İlk seçimde gidecek olmanızın telaşını ve endişenizi biraz daha gidermek için bugün Menemen'e siyasi taarruzda bulunuyorsunuz. Menemen'i bir şekilde haksız olarak alsanız dahi, 2024 yılındaki seçimlerde Kubilay'ın memleketi yine Cumhuriyet Halk Partisi'ne emanet edilecektir. Siz de o gün geldiğinde menemene ancak ekmek banarsınız. Böylesi bir durumda, 200 binin üzerinde nüfusa sahip bir kentin kaderini etkileyecek, nihai kararın yargı tarafından neden verilmediği düşündürücüdür. Adalet topladır, er geç gideceği yere varır. Ancak geç gelen adalet de adalet değildir" ifadeleri kullanıldı.  

Editör: Haber Merkezi