İz Gazete – Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve CHP’li Belediye Meclis Üyesi Bülent Sözüpek gazetemizi ziyaret etti.

İlçelerinde yürüttükleri referandum çalışmalarına dair bilgiler veren Başkan Yıldız, geniş bir çevre ile güçlü bir çalışma yürüttüklerini anlattı. Karabağlar’da bundan önceki dönemde CHP’de yöneticilik yapmış herkesi çağırarak fikir alışverişinde bulunduklarını, sonrasında Belediye Meclisi üyeleriyle grup toplantısı yaptıklarını ve mahalle komisyonlarını kurduklarını anlatan Başkan Ali İhsan Yıldız, “484 bin nüfustan ve 58 mahalleden oluşan Karabağlar’ı 6 bölgeye ayırdık. Her bölgede, görevlendirmeler yaparak mahalle çalışma grupları kurduk. Şu anda herkes kendi mahallesinde çalışmalarını yapıyor. 10 günlük süreç içerisinde periyodik olarak da geri bildirimleri alıyoruz. Bir yandan da sandık güvenliği ile ilgili görevlileri tespit ettik, onların eğitimiyle ilgileniyoruz. Çünkü sandık güvenliği de çok önemli” dedi.

CHP dışındaki çeşitli kurumlarla da ortaklaşa etkinlikler yaptıklarını anlatan Başkan Yıldız, tüm referandum çalışmalarında parti kimliği yerine yurttaş kimliğini öne çıkardıklarının altını çizdi. Yıldız, referandum çalışmalarının startını verdikleri kitlesel eylemde de parti bayrağı yerine Türk Bayrağı kullandıklarını vurguladı.

Referandum çalışmaları sırasında edindiği gözlemleri gazetemiz Yayın Yönetmeni Ümit Kartal ile paylaşan Başkan Yıldız, “Bozyaka bölgesinde Parti Sözcümüz Selin Sayek Böke ile bir alan çalışması yaptık geçtiğimiz hafta. Normalde bizim oy oranımızın düşük olduğu bir bölge orası. O çalışmada şunu gördük, çok geniş bir çevre ‘hayır’ verecek ama bir kısım insan da bunu sesli olarak ifade etmekten çekiniyor. Bizim oy oranlarımızın düşük olduğu yerlerde de ‘hayır’ oranlarının yüksek olduğunu görüyorum. ‘Hayır’ vereceğini söyleyenlerden daha fazlası ‘hayır’ verecek. Dip dalgası gibi, sessizden gelen bir ‘hayır’gücü var” dedi. 

Editör: Haber Merkezi