İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, 23 Haziran seçimlerini değerlendirdi. Fırat, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ile beraber Ataşehir’de çalışma yapacağını aktardı. Üsküdar İlçe Başkanıyla ortak çalışma içinde olduğunu beliren Şahin Fırat, “Halktan çok büyük bir teveccüh var. Üsküdar İlçe Başkanımızla görüştüm 3-4 puan gibi küçük farklarla kaybedilmişti seçim Üsküdar’da. Büyükşehir için oy kullanılacak ama demokrasi aşığı arkadaşlarımıza manevi olarak destek vermek anlamında Üsküdar İlçe ile  seçim kardeşliği oluşturduk. Bu kardeşlik çerçevesinde yanlarında olduğumuzu hissettirmek için bağışlarımızı da kampanyaya ileteceğiz. Ekrem İmamoğlunun kampanyası 20 tl gibi bir destekle başlatılmıştı. Biz de demokrasiye destek için bağışta bulunacağız.” ifadelerini kullandı.

"BİR DAHA TEKRARLANMAMASI İÇİN..."

Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz mitinglerine dikkat çeken Fırat, mitinglerde hissedilen ciddi bir kitle olduğunu, bunun daha önceden mümkün olmadığını vurguladı. Fırat, “Ciddi bir teveccüh var. İmamoğlu, İstanbul Belediye Başkanlığını zaten alacak ama biz bu sefer daha büyük bir farkla ve 31 Mart sonrası yaşananların bir daha tekrarlanmaması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Narlıdere İlçe Başkanı Fırat, CHP’sinin İzmir’de yer alan İstanbul seçmenine ulaşım desteği sağlamasının sadece sosyal medyada bir çalışma olmadığını “Mahalle meclislerimiz ve gönüllülerimizle İstanbul seçmenini tespit ederek yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu an Narlıderede 29 seçmen var. Bizim ilçemizde değil de, başka ilçeden gelip burada metro inşaatında çalışan işçi kardeşlerimiz de var. Oradan da 26 kişiyi İstanbula götürerek onların oy kullanmalarına yardımcı olacağız.” diye belirtti.

"ÖNCELİĞİMİZ İSTANBUL"

Olağan Kongreye yönelik dikkat çekici açıklamalarda bulunan Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, “Ortada herhangi bir şey yok. Ülkemizde ciddi bir seçim yorgunluğu var. Önceliğimiz İstanbul ondan sonra düşüneceğiz. Genel Başkanımızın takdiridir. Ekonomik krizin de etkisi olacaktır. Seçimin ardından daha da derinleşecek kriz, beklentileri farklılaştıracaktır. Kongredir, seçimdir bunların önüne geçecektir ekonomik kriz. İktidar, 31 Mart öncesi ısrarla bir beka tartışması yarattı ama sonrasında kalmadı. Asıl beka sorunu, ülkenin beka sorunu, önümüzdeki süreçte başlayacak.” dedi.

Editör: Haber Merkezi