ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde yerel seçim nedeniyle hareketlilik başladı. Hem ilçeler hem de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayları İzmir-Ankara arasında mekik dokurken, 16 İlçe Başkanı'ndan çarpıcı bir hamle geldi.

Genel Merkez kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre; Bayraklı, Buca, Çiğli, Konak, Karşıyaka, Urla, Çeşme, Tire, Bayındır ve Karaburun ilçe başkanlarının içinde bulunduğu 16 İlçe Başkanı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. CHP Genel Merkezi'nde yapılan görüşmede İlçe Başkanlarının sözcülüğünü Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım üstlendi.

KİMİ ÖNERDİLER?

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in, İlçe Başkanları'na danışmadan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylarından biri için Ankara'da özel bir çalışma yapmasından rahatsız olan İlçe Başkanları, partilerinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının kim olması gerektiği konusunda sunum yaptı. Kılıçdaroğlu ile, hangi aday adayıyla daha başarılı sonuç alacaklarına dair görüşlerini paylaşan İlçe Başkanları, "Halkta karşılığı olan, tüm Türkiye'de tanınan ve İzmir'de sinerji yaratabilecek" bir isim olarak tarif ettikleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ı önerdi. 

Başkanlar, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun ile de sürecin nasıl işleyeceği konusunda görüşme gerçekleştirdi.

DENİZ YÜCEL'DEN KARŞI HAMLE Mİ?

Öte yandan; İlçe Başkanları'nın görüşmesinden haberdar olan İl Başkanı Deniz Yücel, bugün saat 13'te tüm İlçe Başkanları'nı "Kurumsal işleyiş ve yerel seçimler" gündemiyle toplantıya çağırdı. Başkan Yücel, toplantıda bu konuyu açıkça gündeme getirmese de, toplantı sonrasında basına verdiği demeçte rahatsızlığını şu sözlerle dile getirdi: "Genel merkeze giderek genel başkan yardımcılarımızla görüşme yapan ilçe başkanlarımız zaten bize bilgi veriyorlar. Ancak aday adaylarının belirleneceği bu süreçte ilçe başkanlarımızın genel merkez ziyaretleri yapması farklı algılanabiliyor, bu konuda ilçe başkanlarımızı uyardık. Elbette ilçe başkanlarımızın, aday adaylarımızın genel başkanımızla, genel başkan yardımcılarımızla  bir araya gelmek hakkı, ama genel başkanı temsil eden il başkanıdır. Gerekmedikçe ihtiyaç olmadıkça biz çözüm ürettiğimiz sürece, böyle bir dönemde bu sıklıkla ziyaretler yapılmasının doğru olmadığını hatırlattık." 

Editör: Haber Merkezi