CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanının katıldığı 'Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması’, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un başkanlığında Ordu’da gerçekleştirildi.

Toplantıya; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması’nın sonuç bildirisini açıkladı.

İZMİR HALKINA VE TÜM MİLLETİMİZE HAKARET SAYIYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik yapılan açıklamaları İzmir’e saldırı olarak nitelendiren Torun, “Büyükşehir belediye başkanlarımız ile birlikte gerçekleştirdiğimiz toplantı oldukça verimli bir çalışma oldu. 11 Büyükşehir belediyemiz vatandaşların yıllardır ihmal edilen temel sorunlarını çözümüne odaklanan sosyal belediyecilik ilkesini esas alan, kapsayıcı, şeffaf ve adil bir yönetim anlayışı ile hizmet üretmeye devam etmektedir. Belediyelerimiz vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan hizmetlerini sürdürürken, ne yazık ki iktidarın siyasi baskılarına ve engelleme girişimlerine maruz kalmaktadır. İktidar bir yandan belediyelerimizin yetki ve gelirlerini azaltan kararlar alırken, bir yandan da hukuksuz soruşturmalar ile baskı kurmaya ve  belediye başkanlarımıza haksız ithamlar ile itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır. Uyduruk ve zorlama algı operasyonları ile, belediye başkanlarımıza kumpaslar kurulmaktadır. Devlet ahlakı ile bağdaşmayan, hadsiz açıklamalar ile belediye başkanlarımız hedef gösterilmektedir. Son olarak Mersin’de bir terör saldırısı yaşadık. Bu saldırıyı yapanları ve bu saldırıdan medet umarak siyasi çıkar sağlamaya çalışanları kınıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyemizi ve CHP'yi terör ile yan yana getirme hadsizliğinde bulunan tüm çevreleri de en güçlü şekilde lanetliyoruz. CHP avukat bürolarında değil savaş meydanlarında kurulan bir partidir. Atatürkün partisini terör ile yan yana getirmeye alışmak hiç kimsenin haddi değildir. Terör örgütleri ile kol kola girenler, FETÖ’yü besleyip büyütenler, PKK ile masaya oturanlar bu konuda bize ders veremez, veremeyeceklerdir. Asıl milli güvenlik sorunu olanlar teröristlerin ayakkabı numarasına kadar biliyoruz diyip saldırılara engel olmayı başaramayan ve şehitlerimiz üzerinden ucuz siyaset yapanlardır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız hakkında açılan soruşturmalar da bu anlayışın bir ürünüdür. İzmir'in kurtuluşunun 100’ncü yıl dönümündeki görkemli kutlamalara ortak olamayanların hazımsızlık  içinde olduğunu biliyoruz. Bu soruşturmalar ile belediye başkanlarımıza itibar suikastleri düzenlendiğini biliyoruz. Büyükşehir belediye başkanlarımız ile bir kere daha altını çiziyoruz ve söylüyoruz ki itibar suikastlarıne asla  asla pabuç bırakmayacağız. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişinin büyükşehir belediye başkanlarımıza yönelik hadsiz ve ahlaksız ifadelerin ayıplıyor, İzmir halkına ve tüm milletimize hakaret sayıyoruz” dedi.

İKTİDARI BİR KEZ DAHA UYARIYORUZ

Yapılan açıklamaların kendilerini daha da motive ettiğini dile getiren Torun, “Siyasi iktidarın motivasyonu tamamen oy kaygısı içinde olan bu  baskı politikası artık vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerimiz önünü kesen organize bir kötülük halini almıştır. Toplantımızda bu sorunlu çabalar değerlendirilmiş, tüm engelleri ve baskıları milletimiz ile birlikte aşmadaki azim e kararlılığımız güçlü bir şekilde vurgulanmıştır. İktidarı bir kez daha uyarıyoruz. Bir belediye başkanımıza yapılan saldırı tüm belediye başkanlarımıza yapılmıştır. Önümüzdeki süreçte bu baskıların artacağını biliyor ve milletimize söz veriyoruz. Bu baskılara karşı tüm demokratik ve hukuki haklarımız kullanmaktan geri asla ama asla durmayacağız. Seçilmiş belediye başkanlarımıza yönelik baskılar aramızdaki dayanışmayı da azmimizi de artırmaktadır.Bu baskılar gitmekte olan bir iktidarın son çırpınışlarıdır. Milletimiz müsterih olsun. Biz tüm engelleri halkımız ile birlikte aşmaya ve hizmet etmeye kararlılık ile devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.