Fotoğraf sergisinin de yer aldığı etkinliğe; katliamda yaşamını yitiren Mesut Mak’ın eşi Evrim Mak, Eğitim-Sen Şubeleri, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, BES, BTS, TÜMBEL-SEN, Şair-Yazar Sezai Sarıoğlu, Eğitim-Sen üyeleri, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'FAİLLER BULUNMADIKÇA İÇİMİZDEKİ ATEŞ SÖNMEYECEK'

Emel Kayalı’nın hazırlayıp sunduğu etkinlikte, katliamda yaşamını yitiren Mesut Mak’ın eşi Evrim Mak, acılarının daha ilk günkü gibi taze olduğunu dile getirerek, ‘’Failler bulunmadıkça içimizdeki ateş sönmeyecek. 10 Ekim’i unutmayacağız, unutturmayacağız.’’ Dedi. Eğitim Sen 4 No’lu Yürütme Kurulu üyesi Suat Epözdemir, davanın ve katliamın takipçisi olacaklarını belirterek, barış istemeye ve mücadeleye devam edeceklerini söyledi. 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği adına konuşma yapan Mustafa Özdağ ise, İzmir’de 10 Ekim katliamı ile ilgili, anıt ve heykelin olmadığına dikkat çekerek, ‘’Türkiye’nin en kanlı terör saldırısını yaşadık. İzmir’de, 10 Ekim Ankara Garı Katliamı ile ilgili anıt ve heykel yapılmasını istiyoruz. Çünkü bu katliamın unutulmasını istemiyoruz.’’ dedi.

'BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ İLE GÖRÜŞECEĞİM'

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise, "3 yıl önce emperyalizmin faşist uşaklarının gerçekleştirdiği katliamın acısını hala yüreğimizde hissediyoruz. Bu acıyı unutmamız mümkün değil. Barış ve kardeşlik istedikleri için saldırıya uğradılar. Onları katledenleri lanetliyorum. Bunun hesabı er ya da geç sorulacaktır. İzmir'deki Belediye Başkanlarımızla, 10 Ekim Ankara Garı katliamı ile ilgili anıt veya heykel yapımı için gerekli girişimlerde bulunacağım. Elimden ne geliyorsa katkı koyacağımdan şüpheniz olmasın." ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Sezai Sarıoğlu’nun şiir ve söyleşisi ardından, Eğitim-Sen 4 No’lu Şube üyesi Deniz Yamaner ve arkadaşlarının müzik dinletisi ile sona erdi.