CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümü nedeniyle bulunduğu Adıyaman’da depremzedelere gelen elektrik faturalarına dikkat çekerek, “Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Burunçayır Köyü’ndeyiz. Burada büyük sıkıntılar var. Elektrik faturaları can yakıyor. Köyün cenaze evinin faturası 15 bin TL. Konteynerde yaşayan vatandaşlara 3-4 bin TL elektrik faturası geliyor. Bunun acilen çözümü gerekiyor. Vatandaşlar normal hayata dönene kadar elektriğin belirli bir miktarda ücretsiz kullanılması da dahil bir düzenleme yapılması şart” dedi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla Adıyaman’da bulunan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Adıyaman’ın Burunçayır köyünde vatandaşlarla bir araya geldi. Özkan'a yaşadıkları sorunları anlatan vatandaşlar yüksek elektrik faturalarından yakındı.

Depremzede bir vatandaş şunları söyledi:

“6 Şubat depreminde en büyük yıkım alan bir köydür. Bize bilgi vermemiştir. Yer tespiti yapılmamıştır. Biz mağduruz. Tarlalardayız, çadırlardayız, derme çatma baraka yerlerdeyiz. Mağduruz. Şu anda hiçbir ilgilenen yok. Dertlerimize çare olan yok. Her an bir sıkıntı içindeyiz. Her an stres içindeyiz, depresyon içindeyiz.”

Başka bir Adıyamanlı depremzede ise şöyle konuştu:

“Burunçayır’da, konteynerde olan arkadaşlarımız, 2-2 buçuk bin lira elektrik faturası ödüyor. Biz zaten depremzede olduğumuz için devletin bize vermiş olduğu bir imkan yok.”

Vatandaşları dinleyen Özkan, yüksek elektrik faturaları nedeniyle depremzedelerin zor durumda kaldığını söyledi. Depremzedelerin kullandığı elektrikle ilgili bir düzenleme yapılması gerektiğini ifade eden Özkan X hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti:

“Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Burunçayır Köyü’ndeyiz. Burada büyük sıkıntılar var. Elektrik faturaları can yakıyor. Köyün cenaze evinin faturası 15 bin TL. Konteynerde yaşayan vatandaşlara 3-4 bin TL elektrik faturası geliyor. Bunun acilen çözümü gerekiyor. Vatandaşlar normal hayata dönene kadar elektriğin belirli bir miktarda ücretsiz kullanılması da dahil bir düzenleme yapılması şart."

Kaynak: ANKA