Özgüven yazılı olarak yaptığı açıklamada yerel seçimler ve adaylar üzerine değerlendirmelerde bulunarak, Dikili’de mevcut Belediye Başkanı ile yolların ayrılması ve tekrar aday gösterilmemesi gerektiğini vurgularken, “Açıktır ki, Programında belirlendiği gibi, Sosyal Demokrat, emek, demokrasi ve barış yanlısı olan partimiz, bu özelliklerini mücadele ve tüm ilişkilerinin her alanına yansıtmalı, görülür bir örneklik yaratmalıdır. Yani tüm yaşam alanlarımızda, eşitlikçi, özgürlükçü, dürüst, temiz, emek ve barıştan yana, demokrat ilişkilerin hâkim olduğu bir havayı soluklamak, yaşamak ve yaşatmak istiyorsak, bunu öncelikli olarak kendi evimizde yaşamalı ve yaşatmalıyız. Aday adaylarımız da bu anlayışa uygun, temiz, ilkeli, kimseyi ötekileştirmeyen, kişiselliklerden arınmış tutum ile bir tanıtım eylemliliği içinde olmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

BU ÇERÇEVEDE PARTİMİZE UYGUN YÖNTEM ÖN SEÇİMDİR.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi;

“Dikili de dört dönem Belediye Başkanlığı üstlenmiş bir partili olarak bu güne değin, özellikle Belediye Başkanı ve faaliyetleri ile ilgili olarak, değerlendirmelerimi, parti içi mekanizmalar içinde tuttum. Bugün ise, daha iyi ve doğruya varabilmek için, açık ve ilkeli olarak eleştirme-uyarma -tartışma ve önerme zamanı olduğunu düşünüyorum. Partilimiz olan Dikili Belediye Başkanı, Dikili ye kötü bir yerel yönetim deneyi yaşatmıştır. Yönetimsel ve kişisel düzeydeki eksik ve zaaflar gazete sayfalarında ve mahkemelerde teşhir edilir olmuştur.”

‘MEVCUT BAŞKAN KESİNLİKLE ADAY GÖSTERİLMEMELİDİR’

Özgüven yazılı açıklamasını şu şekilde sonlandırdı;

“Yeni adaylar belirlenirken “tanıdıklık-ahbaplık”, “kişisel çıkar ortaklıkları” ve benzeri özellikler değerlendirme dışı tutulmalı, sosyal demokrat yerel yönetim anlayışlarını yaşama geçirecek, geçmişteki duruşu ve deneyleri olumlanmış adaylar dikkate alınmalıdır. Aday belirlemenin partimiz açısından en doğru ve demokratik yolu ön seçimdir.”

Editör: Haber Merkezi