İZMİR Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 2023 yılı için belirlenen asgari ücrete ilişkin açıklamada bulundu.

Özgener, "Ülkemizde istihdamın önemli bir bölümünü, asgari ücretli çalışanlar oluşturuyor. Bu çerçevede, asgari ücretin yaklaşık yüzde 55 düzeyinde artırılarak net 8.506 TL’ye yükseltilmesinin hayırlı olmasını diliyor, asgari ücret ile çalışanların finansal zorluklarının giderilmesi açısından memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak çalışanların alım gücünün korunması için enflasyonla mücadelenin sürdürülmesini kaçınılmaz olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı. 

'HIŞLI BİR TEŞVİK PAKETİ AÇIKLANMALI'

"Bununla birlikte, istihdam maliyetlerinin yanı sıra enerji ve hammaddede yaşanan artışlara bağlı olarak işletme sermayeleri küçülen, finansmana erişimde zorlanan işverenin üzerindeki yük her geçen gün daha da artıyor" ifadelerini kullanan Özgener, "Asgari ücret artışıyla birlikte, vergi dilimlerinin de enflasyona paralel olarak güncellenmesini ve mevcut asgari ücrete yönelik desteğin de artırılması için hızlı bir teşvik paketi açıklanmasını bekliyoruz" dedi.
 

Editör: Duygu Kaya