Hz. Mevlana’nın sözleriyle cevap verdi; “Kalp deniz, dil kıyıdır. Denizde ne varsa kıyıya o vurur”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta “Milletimiz ‘TAMAM’ derse bıkarız” açıklamasının ardından sosyal medyada milyonlarca kişi ‘TAMAM’ demişti. Bugün de AKP Gençlik Kolları Kongresi’nde söylediği "Sevgili gençler sıkıldınız biliyorum..." sözlerine sosyal medya kullanıcıları “SIKILDIK” diyerek karşılık verdi.

CHP Çeşme İlçe Başkanı M. Ekrem Oran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP Gençlik Kolları Kongresi’nde “CHP pisliktir, çöplüktür, hava kirliliğidir, susuzluktur” sözlerinin Erdoğan’ın siyasi tükenmişliğinin ifadesi olduğunu belirterek; “Öyle zengin, öyle derin bir kültüre sahibiz ki bu topraklar yüce gönüllü insanların toprakları. Sayın Erdoğan çaresizliğini, siyasi tükenmişliğini, çirkin üslubuyla, toplumu gererek örtmeye çalışıyor. Türkiye’nin kurucu partisi, milletin umudu olan Cumhuriyet Halk Partisi hakkında söylediği, edepten, siyasi nezaketten, insani değerlerden uzak sözlerine Hz. Mevlana’nın sözleriyle cevap verelim. “Kalp deniz, dil kıyıdır. Denizde ne varsa kıyıya o vurur!” Cumhurbaşkanı’nın anket sonuçları karşısında yüreği susmuş, dili kirlenmiş. Kendisi daha bir kaç ay önce “İstanbul’a ihanet ettik, hala ediyoruz, ben de sorumluyum” dediğini unutmuş ama milletimiz unutmuyor.” dedi.

24 Haziran seçimlerinden Muharrem İnce’nin zaferle çıkacağını ve bu kavgacı çirkin siyaseti sona erdireceğini ifade eden Oran; “Ülkemizin AKP döneminde derinleşen Yargı bağımsızlığı, yoksulluk, eğitim gibi çok büyük sorunları var. Ancak en büyük sorunumuz, iktidarın halkımızı ayrıştıran, hoşgörüsüz üslubudur. Ulusumuzun öncelikle barışa, hoşgörüye ve umuda ihityacı var. Öncelikle bu çirkin siyaset anlayışından kurtulmaya ihtiyacı var. Her ne kadar büyük bir medya ambargosuyla karşı karşıya olsak da milletimiz Cumhurbaşkanı adaylarını yakından takip ediyor. Bir tarafta, mitinglerde seçmenlere ‘Hain, Fetöcü, münafık’ diye hakaret edenler, diğer tarafta “Ben seksen milyonun cumhurbaşkanı olacağım, kavga etmeyeceğim, barış getireceğim, huzur getireceğim” diyen, “Siz zenginleşmeden ben zenginleşmeyeceğim” diye söz veren Sayın Muharrem İnce var. Halkımız bu toprakların geleneklerine uygun, Anadolu insanının zengin birikimine yakışır seçimi yapacaktır. Sayın Erdoğan soruyor ya “Sıkıldınız mı?” diye. Sıkılmak ne kelime millet sizden bıktı, usandı. 25 Haziran sabahı ilk önce bu kavgacı üsluptan kurtulmuş, daha huzurlu bir Türkiye’ye uyanacağız.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi