Asya Yaşarikiz/İz Gazete- DESEM, film gösterimi ve söyleşi etkinlikleri kapsamında, dayanışma, baskı – özgürlük temaları çerçevesinde insanların ilişki, çatışma ve çelişkilerini konu edinen çalışmalar yürüten yönetmen Eylem Şen'i konuk edecek. 

4 Mayıs perşembe günü, DESEM bordo salonda gerçekleşecek etkinlik 17:30'da başlayacak. Adana Altın Koza Film Festivali, f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, Uluslararası İşçi Filmleri Festivali gibi festivallere katılan Eylem Şen, bu kez 'Cleo 5'ten 7'ye: Agnes Varda'nın Kamerasından Cinsiyetli Bakmak' ile kameralı kadının gözünden bakmak üzerine konuşacak.

EYLEM ŞEN KİMDİR?

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı bölümünde lisans eğitimini tamamladı aynı bölümde yüksek lisans yapıyor. İlk üniversite eğitimini Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nde aldı. Beş yıldır belgesel-film çalışmaları yapıyor. Güvenlik Politikaları ve Polis Şiddeti ile ilgili belgeseli Metropolis (2013) çok sayıda festivale kabul edildi ve Sinepark Film Festivali’nde ödül aldı. Suriyeli mültecilerle ilgili belgeseli Asfur yurtiçinde ve yurtdışında festivallerde ve film günlerinde gösterildi. Son belgeseli Portakalını Uykusu, kökünden kopartılıp atılanların kuşaktan kuşağa aktarılan acısının, özleminin sindiği portakalın kokusunu anlatıyor. 

 

Editör: Haber Merkezi