Günlerdir İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer hakkında çeşitli demeçler veren Erdoğan'a, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'dan tepki geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Bakan, "Erdoğan'ın, Cumhuriyet ve devrimlerine bağlı belediye başkanımız Tunç Soyer hakkında günlerce konuşmasının ardından, acaba ne gelecek diye bekliyordum. O kadar bir şey bulamamışlar ki 1987'ye kadar gitmek zorunda kalmışlar." ifadelerine yer verdi.

Murat Bakan'ın açıklaması şöyle devam etti:

"Başkanımız Tunç Soyer’e ve önceki Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na 32 yıl önce yapılmış bir sözleşme için soruşturma açılıyor. Tam 32 yıl Mülkiye müfettişleri, Sayıştay denetçileri inceledi, hiçbir hukuksuzluk bulamadı.

Aziz Kocaoğlu hakkında 397 yıl hapis cezası istemiyle dava açan FETÖcüler bile bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gereğini yaptığını, hukuki haklarını savunduğunu düşünmüşler ki bu konuda bir soruşturma açma gereği duymamışlar.

Bugün, Soylu’nun kirli oyunları FETÖcü savcıları, polisleri dahi aşmış durumda. Doğru duvar yıkılmaz. Başkanlarımızın yanındayız."

Editör: Haber Merkezi