Menemen Belediyesi'nde başkanvekili için kura çekimi İzmir Valiliği'nin Vali Yardımcısı Hulusi Doğan’ı Menemen Belediye Başkanvekili olarak görevlendirmesiyle gerçekleşti. Tek gündem maddesi ile gerçekleşen Meclis'te konuşan CHP'li Deniz Karakurt kura öncesinde; ''Mahkeme kararı beklenmeksizin Valilik talimatı ile kura çekilmesini hukuka uygun bulmuyoruz'' dedi. Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, '' Kim seçilirse ilçemize güzel hizmetler yapacaktır' ifadelerini kullandı. 

BAŞKANVEKİLİ AYDIN PEHLİVAN OLDU!

Kura çekiminde bu kez, isimler A4 kağıdına yazılıp, siyah torbanın içine konuldu. Çekimi, ‘gömleğinin kolunu sıyırarak’ Vali Yardımcısı Doğan gerçekleştirdi. CHP’li Deniz Karakurt ve AKP’li Aydın Pehlivan’ın yarıştığı kuradan Aydın Pehlivan’ın adı çıktı. Sonucun ardından CHP’li meclis üyeleri salonu terk etti.

PEHLİVAN: MAHKEMENİN VERECEĞİ KARARLARDA BOYNUMUZ KILDAN İNCE

Menemen Belediye Meclisi’nde yapılan kura çekiminde başkanvekili seçilen AKP'li Aydın Pehlivan; ''“Yasaların tarif ettiği şekilde seçimi yaptık. Kura çekimi sonucunda Allah bize nasip etti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK belediyeciliği Menemen’de tanıştırmanın heyecanı içindeyiz. Teşkilatlarımızdan Allah razı olsun. Menemen’in evladıyım. Muhalefettik. Layıkıyla muhalefet yaptık. Her şey Menemen halkının gözü önünde gerçekleşti. Şuanda da Rabbim bize Menemen Belediyesini yönetmeyi nisap etti. Çok iyi hizmetleri halkımızla buluşturuyor olacağız. Biz kanunlarına saygı duyan insanlarız. İlerleyen süreçte mahkeme vereceği kararlarda boynumuz kıldan incedir. Başımızın üstünde yeri vardır. Hukukun verdiği karar doğrultusunda kura çekimini yaptık. Yarın, sabah namazından sonra ‘bismillah’ diyeceğiz. Belediyeye geleceğiz. Menemen Belediye meclisi olarak hep birlikte Menemen’imizi güzel yönetmek için bir ve beraber olarak çalışacağız”'' dedi. 

NE OLMUŞTU?
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ‘zimmet’ ve ‘irtikap’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmesi ve İçişleri Bakanlığı’nca görevinden uzaklaştırılmasının ardından Menemen Belediye Meclisi’nin 1 Aralık 2020’de gerçekleştirdiği seçimde CHP’li Deniz Karakurt ile AKP’li Aydın Pehlivan başkanvekilliği için yarışmış ve oylarda eşitlik yaşanması sonucu kura çekimi yapılmıştı. Kura çekimi sonucunda CHP’li Karakurt’un başkanvekili olmasının ardından AKP tarafından kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan itirazda mahkeme yürütmenin durdurulması ve kuranın yenilenmesine karar vermişti. CHP ise mahkemenin kararına hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle itiraz etse de itiraz reddedilmişti. Mahkemenin nihai kararı beklenirken İzmir Valiliği kuranın tekrarlanmasına karar verince Millet İttifakı meclis üyeleri kura çekiminin yapılacağı meclis toplantısının ilkine katılmayarak boykot etmiş, ikinci toplantıda ise kura çekimine ilişkin maddenin gündemden çıkarılmasına ilişkin önerge vererek kuranın gerçekleşmemesini sağlamıştı. Son kertede, İzmir Valiliği, Vali Yardımcısı Hulusi Doğan’ı Menemen Belediye Başkanvekili olarak görevlendirerek Menemen Belediye Meclisi’nin Belediye Başkan vekilini belirlemek üzere kura çekimi için 12 Ocak Salı Günü saat 14.00’da toplanmasına karar vermişti.  Salı günü ise salt çoğunluk sağlanamadığı için kura yine gerçekleşmemişti.

Editör: Haber Merkezi