İZ GAZETE- AKP’li Aydın Pehlivan’ın Belediye Başkan Vekili olduğu Menemen Belediyesi’nde krizler bitmiyor. Son olarak, belediyenin 440 işçinin görev yerini değiştirerek mobbing uygulama amacıyla işçilere ‘Toptan Çözüm Müdürlüğü'nde görevlendirilmeniz uygun görülmüştür’ yazısını tebliğ etmek için liste hazırladığı ve bu doğrultuda Cumhuriyet Halk Partili (CHP) bazı işçilerin görev yerinin değiştirildiği öne sürülmüştü. Menemen Belediyesi CHP Meclis Üyeleri konuya ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP Menemen İlçe Başkanlığı binasında yapılan açıklamayı CHP Grubu adına Menemen Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ali Yılmaz okudu. Açıklamada, Toptan Çözüm Müdürlüğüne gönderilen emekçilerin iş tanımlarına uymayan görevlendirilmelerle karşı karşıya kaldığı belirtilerek, “Menemen Belediyesine ait arazilerin, AKP ve saray müteahhitlerine peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz! Sürülen işçilerin mağduriyetini gidermek için hukuksal, toplumsal boyutlarda mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca, istifa eden veya çeşitli nedenlerle iş akdi feshedilen kişiler tarafından "230 kişilik sürgün listesini CHP'liler belediyenin laptopunda unutunca" başlığı altında kara propaganda yürütüldüğü ifade edilerek, “Bu asılsız dedikoduları çıkaran ve yayan kişiler ile işbirlikçilerini uyarıyoruz! Gerçeklerin açığa çıkma gibi bir huyu vardır. Kara propagandayla, yalanla CHP ilçe örgütünün içe kapanmasına ve Menemen'deki rant, talan siyasetinin üstünün örtülmesine asla izin vermeyeceğiz!” denildi.

Açıklama şöyle:   
‘GERGİNLİKLERİN NEDENİ AKP’
Değerli basın mensupları, sevgili Menemen halkı; İlçemiz son günlerde kirli ve toplumu kutuplaştıran siyasi oyunlara sahne oluyor. Bu planlı ve çıkar odaklarının ortaklaşa yürüttüğü icraatın gerçeğini halkımıza anlatmayı borç biliriz. Yaşanan siyasi gerginliklerin temel nedeni AKP'nin ve AKP ile iş birliği içinde olan çıkar gruplarının Menemen'i rant merkezi olarak görmesidir. Menemen'de belediyeye ait arazilerin büyüklüğü bu işbirlikçi grupların iştahını kabartmaktadır. Belediye Başkanının tutuklanmasından sonraki süreçte AKP'nin başkan vekilliği oylamasına müdahale şekilleri ile hukuksal işleyiş ve nisan ayındaki faaliyet raporu oylaması durumu yeterince özetlemektedir.

 

‘KARA PROPAGANDAYA İZİN VERMEYECEĞİZ’
Sayın Deniz Karakurt'un 20 günlük başkan vekilliği döneminde geçmişe dönük 4,5 maaşlık işçi alacakları ödenmiştir. Belediyeyi zarara uğratan, uzun süre yerlerinden kimsenin kımıldatamadığı bürokratlar belediyeden uzaklaştırılmıştır. Ardından belediye ile maaş alma dışında hiçbir ilişkisi olmayan kâğıt üstünde çalışanlardan bazıları bu keyfiliğe   devam edemeyeceklerini anlayarak istifa yolunu seçmişlerdir. Bu süreçte gerçek emekçi olup kişisel nedenlerle ayrılanları asla ve asla kastetmediğimizin altını çiziyoruz.  Belediyenin kurumsal işleyişi rayına oturmadan, bürokratik siyaset gayri hukuki hamlelerle yönetimi gasp etmiştir. Birkaç gündür istifa eden veya çeşitli nedenlerle iş akdi feshedilen kişiler tarafından, işbirlikçilerin de kışkırtması ile "230 kişilik sürgün listesini CHP'liler belediyenin laptopunda unutunca" başlığı altında kara propaganda yürütülmektedir. Başkan vekili Deniz Karakurt döneminde belediyeye ait bilgisayar, laptop vb. araçlar kullanılmamıştır. Bu duruma o süreçte görevli olan belediye bürokratları ve CHP'den istifa eden meclis üyeleri dahil, birçok meclis üyesi tanıktır. Bu asılsız dedikoduları çıkaran ve yayan kişiler ile işbirlikçilerini uyarıyoruz! Gerçeklerin açığa çıkma gibi bir huyu vardır. Kara propagandayla, yalanla CHP ilçe örgütünün içe kapanmasına ve Menemen'deki rant, talan siyasetinin üstünün örtülmesine asla izin vermeyeceğiz! 

 

‘YALANI VE TALANI DURDURACAĞIZ’
Buradan Menemen halkına sesleniyoruz: Menemen Belediyesine ait arazilerin, AKP ve saray müteahhitlerine peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz!  Menemen ve gelecek nesiller için yalan ve talanı durduracağız! Son günlerde Toptan Çözüm Müdürlüğüne gönderilen emekçi kardeşlerimiz iş tanımlarına uymayan görevlendirilmelerle karşı karşıya kalmıştır. Şimdi soruyoruz:
1-Toptan Çözüm Müdürlüğü ne amaçla kurulmuştur? Temizlik Birimi, Sosyal Market ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yapılabilecek bu hizmetler için neden farklı bir birim açma ve bu birimlerde toplu görevlendirmeler yapma gereği duyulmuştur?
2-Toplu görevlendirme listesi hangi kriterlere göre hazırlanmıştır? Listedeki isimlerin işe giriş tanımları ve eğitimleri verilen işlerle örtüşmekte midir? 
3-Eski işine geri çağrılanlar hangi kriterlere göre çağrılmıştır? Bu çağrılmaların altında baskıya boyun eğme, birilerine yakınlık gibi kıstaslar mevcut mudur?
Biz bu soruların yanıtlarını halkımızla paylaşacağız!
Cevap 1- Bu birim toplumu ayrıştırmak, emekçilere göz dağı vermek ve yıldırmak üzere kurulmuş çağımız toplama kampıdır.
Cevap 2- Bu listedekiler, yıldırmak ve istifalara zorlamak üzere bilinçli seçilmiştir. Öğretmenler, mühendisler, sağlık çalışanları da dahil olmak üzere bu kişiler branşlarına uygun olmayan işlerde görevlendirilmişlerdir.
Üçüncü soruya cevap bizde dahi yok. Geri çağrılmalar şayet hatadan dönmek ise başımız üstüne ama ayrıştırmaya hizmet içinse bunu asla başaramayacaksınız. CHP toplumun din, mezhep, siyasi görüş, sosyal ve ekonomik durum nedeni ile ayrıştırılmasına izin vermeyecektir. Hiçbir mevcut CHP meclis üyemiz partimize ihanet edip, sonrasında mezhep üzerinden partimizi ayrıştırmak isteyenlere prim vermedi, vermeyecektir.

‘MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’
Bizler şu anda muhalefet görevini üstlendik. Ancak biz asla diğerleri gibi işimize geldiğinde susanlardan, çekimser kalanlardan olmayacağız. Sürülen işçilerin mağduriyetini gidermek için hukuksal, toplumsal boyutlarda mücadelemizi sürdüreceğiz. Ramazan ayında işçimize yapılan zulmü halkımız unutmayacaktır.

Editör: Haber Merkezi