Gizem TABAN ŞEBER/İZ GAZETE- Geçmiş süreçte Menderes’te Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) 3 dönem belediye başkanlığı yapan Ergun Özgün, İYİ Parti’nin belediye başkan adayı oldu. İYİ Parti Menderes Belediye Başkan Adayı olarak partinin il başkanlığında basın açıklaması yapan Özgün’e İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve belediye başkan adayları eşlik etti. Özgün’ün açıklamalarının ardından İl Başkanı Doğan partinin 10 ilçesinin belediye başkan adaylarını tanıttı.  

Bu fırsat verildiği için mutluyum 

Menderes’e hizmet etmek amacıyla yola çıktığını belirten İYİ Parti Menderes Belediye Başkan Adayı Ergun Özgün şöyle konuştu: “Menderes’te 3 dönem belediye başkanlığı yaptık. 1999 ile 2004 yılları içerisinde ilçemiz için çok çalıştık. Bu süreçte şuna tanık olduk; yerel yönetim seçimleri yereldeki yapının adaya sahip çıkıp çıkmamasıyla ilgili bir sonuç veriyor. 1999’da yüzde 4 buçukluk partinin adayı olarak yüzde 38’le seçim kazandık, ardından CHP’nin adayı olarak seçime girersek partinin oyu yüzde 19’du, Menderesliler bize yüzde 53 buçuk oy verdi. Yerel seçimlerde iş birliği, ittifak yöre halkı tarafından gerçekleştirilebiliyor. Sonra da Menderesliler partinin çok üzerinde oylarla bize görev verdi. Biz de Menderes ilçesini daha iyiye taşıma fırsatı bulduk. Halkla beraber kol kola girerek Menderes’in İzmir’in çöplük olmasına müsaade etmediğimiz için sürecimiz sonlandırıldı. Ama başkan ama yurttaş olarak Menderes’e karşı sorumluluklarımı yerine getirmeye devam edeceğimi söylemiştim. Menderes’in daha iyi olması için çabaladım. Bugüne kadar da biz haklı olduğumuzdan dolayı Menderes, 100 yıllık geleceğini ipotek altına alacak olan çöplük olmak zorunda kalmadı. Bugün yine ilçemize hizmet etme arayışındayız. Bu fırsatı bize verdikleri için çok mutluyum. İzmir kentinin bize ihtiyacı var. Biz 10 laf söyleyip 9’unu yapar, bir eksik kalırsa; o bir eksiğin ayıbını yaşayacak insanlarız... Menderes kenti kırsalın tüm sıcaklığını içinde barındıracak. Kentli kimliğini oturtacağız. Bunu yapmaya gayret ettik, şimdi yeniden gayret edeceğiz. Menderes’in İzmir’in tercih edilen, özenilen ilçesi olması için hemşerilik bilincini devam ettirmek adına kol kola çalışacağız.” 

Hasreti vuslata döndürmek için... 

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan da şunları söyledi:

“Bugün 1 Nisan 2024’de Menderes’i yönetecek Ergun başkanımızı sizlere tanıtıyoruz. Ergun başkan zaten Menderes’i 3 dönem yönettiği için, bu kendisinin alışkın olduğu bir vaziyet. Biz Menderes’in hasretini vuslata döndürmek için var gücümüzle çalışacağız.” 

Alnımızın akıyla çıkacağız 

İYİ Parti’nin ‘hür ve müstakil’ şekilde gireceği bu seçimden alnının akıyla çıkacağını ifade eden İl Başkanı Doğan, “Memleketimize nefes aldırmak için açtığı üçüncü yol milletimiz tarafından teveccüh görecektir. Biz, önümüzdeki seçimlerde; İYİ Belediyecilik vizyonumuzla; milletimizi, beton yığınlarına mahkûm eden, rantçı ve fırsatçı yönetim anlayışına, son vereceğiz.  Yetkiyi devraldığımız, tüm şehirlerimizi; insan ve çevre odaklı, bütüncül bir imar anlayışıyla, yeniden planlayacak ve hakkıyla yöneteceğiz. 31 Mart 2024’te gireceğimiz seçimler; ‘Ceketimizi koysak kazanırız’ diyenlere karşı; ‘Milletin istediği kazanır’ diyen; İYİ Parti’nin mücadelesidir. Bu seçimler; Seçmeni maraba görenlere karşı; Seçmeni velinimet gören; İYİ Parti’nin mücadelesidir. Bu seçimler; Yan gelip yatanlara karşı; durmadan, bıkmadan, yorulmadan, çalışan; İYİ Parti’nin mücadelesidir. Bu seçimler; koltuk peşinde, rant peşinde koşup; millete tepeden bakan, siyaset simsarlarına karşı; Millet iradesini, yeniden hakim kılma kavgası veren; İYİ Parti’nin mücadelesidir. Allah’ın izniyle, bu mücadeleden 1 Nisan’da, önce İzmir’de sonra tüm Türkiye’de alnımızın akıyla çıkacağız. Şimdiden, milletimize, memleketimize, hayırlı uğurlu olsun. İzmir İYİ olacak! Türkiye İYİ olacak!” açıklamalarında bulundu.

Editör: Duygu Kaya