Gizem TABAN ŞEBER/ İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Menderes Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Karabel, İz Televizyonu’nda Özgür Coşkun ile Seçim Doğru programına konuk oldu. CHP’li Karabel, Menderes’in şu anki durumunu ve ihtiyaçlarını aktarırken belediye başkanlığına talip olma gerekçelerini de anlattı. Menderes için hazırladığı ve planladığı projelerden de bahseden Karabel, aday gösterilip seçilmesi halinde uygulayacağı belediyecilik anlayışına dair de net mesajlar verdi. 

Madde madde anlattı_ Menderes’in imajını değiştirmek istiyorum

Şeffaf belediyecilik

Üç kuşaktır Menderes’te yaşadıklarını belirten CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Karabel, 2012 yılından bu yana Menderes’te mali müşavirlik mesleğini icra ettiğini söyledi. Menderes için hayalleri ve projeleri olduğunu belirten Karabel, “Menderes, 44 kilometre sahil şeridine sahip, tarım ve hayvancılığın etkin olduğu bir bölge ama biz bu imkanları değerlendiremiyoruz. Vatandaşımızın ekonomisine katkı sağlayacağız. Vatandaşımızın karşısına; şeffaf ve insan odaklı belediyecilikle çıkacağız. Bizim dönemimizde kapalı kapılar olmayacak” dedi.

Eşit hizmet sözü verdi

Ortak akıl ve eşit hizmet vurgusu yapan CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Karabel, “Menderes’te 44 mahalle var. Biz, eşit hizmet parolasıyla yola çıktık. Bize gönül vermiş ya da vermemiş, A partili ya da B partili fark etmeksizin herkese eşit hizmet sözü veriyorum. Her kesimden vatandaşımızla belediyemiz bünyesinde halk meclisi oluşturarak Menderes’i ortak akılla yönetmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kanayan yara çok ama…

Menderes’te kanayan çok fazla yara olduğunu ve ilçenin imajını değiştirmek istediğini kaydeden CHP’li Karabel, “Menderes’i cazibe merkezi ve marka şehir olarak ön plana çıkarmak istiyorum. Menderes’in şu anki imajı değiştirmek, kutuplaştırmayı bitirmek istiyorum. Menderes son zamanlarda farklı olaylarla ön plana çıktı. Kötü günleri unutturmak istiyoruz. Çok fazla kanayan yara var ama bir şey söylemek istemiyorum çünkü Menderes aşığıyım. Kanayan yara çok işimiz çok ama yapacak gücümüz, kuvvetimiz var” diye konuştu.

Rantın önüne geçeceğim

Karabel, başkanlığa talip olma gerekçesini ise şu sözlerle aktardı: “Neden aday oldum? Menderes’te ‘adam kayırmacılık’ var, ‘rant’ var. Bunların önüne geçmek istiyorum. Bunu yaparken de kamu görevlisi vasfımı unutmayacağım, vatandaşın güvenini boşa çıkarmayacağım.  Bunu yapmak için partimin ve Mendereslilerin bana bu göreve beni layık görmelerini istiyorum. Eğer aday gösterilirsem partime seçim zaferi sözü veriyorum. Menderes’in liyakatli, donanımlı bir kadro ile şeffaf belediyecilik anlayışına ihtiyacı var.”

Menderesli kazanacak

Aday gösterilip seçilmesi halinde Menderesli’nin ekonomik refahını artıracak projeleri ön planda tutacağını ifade eden Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Karabel, “Kesme çiçekte Menderes ikinci sırada… Çünkü bizim pazarlama sorunumuz var, soğuk hava depoları sorunumuz var, kooperatifleşme sorunu var. Çiftçilerimizin ürünlerini pazarlayabileceği pazarlara, kooperatifçiliğe, soğuk hava depolarına ihtiyaç var. Bunları tespit ettik ve hayata geçirmeyi planlıyoruz. Toprak analizleri yapıp sözleşmeli tarım modelini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Kendi ürünlerimizi üreteceğiz, işleyeceğiz, katma değer yaratacağız. Menderesli üretiyor para aracıların cebine giriyor. Vatandaşlarımızın cebine daha çok para girecek. Esnafımıza sanayi sitesi sözü veriyorum. Üretim ve imalat yapan firmalara sanayi sitesi inşa edeceğiz. Menderes zaten ekonomik olarak gelişirse sosyal olarak da gelişecek” açıklamalarında bulundu.

Projelerini anlattı

Gençler, kadınlar, çocuklar, dezavantajlı gruplar ve can dostlar için de projeleri olduğunu açıklayan CHP’li Karabel, şunları söyledi: “Genç arkadaşlarımız için planlarımız, projelerimiz var. Genç arkadaşlarımızın sosyal aktivite alanları çok az… Onlar için sosyal aktivite alanları açmayı planlıyoruz. Genç arkadaşlarımızı spora, sanata, kültüre yönlendirmeyi planlıyoruz. Spor okulları, gençlik merkezleri, kültürel faaliyetler ile ilgili projelerimiz var. Bunları gençlerin fikirlerini alarak yapmayı planlıyoruz. Menderes’in tören, düğün gibi etkinlikler için kapalı alanlara ihtiyaç var. Biz de bunları yapmayı planlıyoruz. Çalışan anne ve babaların en büyük sıkıntısı kreş… Asgari ücretle çalışan aileler, 10 bin lira bir kreşe veremez. Bu yüzden çocuklar kreşe gidemiyor. Okul öncesi eğitim olmazsa olmaz… Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için kreşler açmayı planlıyoruz. Sadece Menderes merkezde değil, çeşitli bölgelerde… Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata daha fazla tutunmaları için, eşit haklara sahip olduklarını hissetmeleri için atölyelere, rehabilite merkezlerine ihtiyaç var. Belli bölgelerde sadece engelli vatandaşlarımızın hizmet ettiği, gelirin de sadece onlara bırakıldığı alanlar açmak istiyoruz. Kadınlarımızı üretime teşvik edeceğiz, onlar için fason üretim alanları açmayı planlıyoruz. Kadınların el emeği ürünlerini pazarlayabileceği pazarlar açmayı planlıyoruz. Söz veriyorum. Onlardan hiçbir şekilde gelir elde etmeyi hedeflemeyeceğiz. Onlar kendi ekonomilerine katkıda bulunsun istiyoruz. Sokak hayvanları için önce barınma ve gıda ihtiyaçlarını karşılamayı planlıyoruz. Veteriner hizmetlerini daha etkin ve daha verimli kullanarak kısırlaştırma ve tedavilerine önem vereceğiz. Barınaklar açmayı planlıyoruz. Kadınlarımızı toplumda etkili kılmak için atölyeler, halk evleri açmayı planlıyoruz. En büyük sorunlardan biri de otopark sorunu… Bunun için de projelerimiz var Diyelim ki aday gösterilip seçildim, bu projeleri hemen yarın hayata geçireceğim demiyorum, zamanla olacak. Çünkü bazı projeler kısa, bazı projeler orta, bazı projeler uzun vadeli...” 

Peşkeşe müsaade etmem

Halkçı belediyecilik anlayışını vurgulayan Karabel, “Sahil kesimiyle ilgili projelerimiz var. Ama ilk başta vatandaşa dokunabileceğimiz konulardan biri halk plajı ve temizlik sorunu… Bazı işletmeler, şezlongları diziyorlar, vatandaş halk plajına giremiyor. Bu süreci inceleyip değerlendireceğiz. Halk plajının işletmelere peşkeş çekilmesine, gasp edilmesine müsaade etmem. Gariban insan sahile inmesin mi, bir yerde oturup bir şey yiyip içmesin mi? Bunları zamanla çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kimse beni kötüleyemez

Ranta, yolsuzluğa, adam kayırmaya karşı olduğunu belirten Karabel, “Bunlar olmazsa Menderes’te her şey güllük gülistanlı olur. Herkes istediği mahalleye, köye gitsin sorsun, kimse bana kötü bir şey söylemez. Tertemizim! Bana, ‘yolsuzluk yaptı’, ‘hırsızlık yaptı’, ‘ahlaksızlık yaptı’ diyemezler! Seçilirsem öncelikli olarak yapmak istediğim insana dokunmak, önyargıları yıkmak. Menderes Belediyesi’nde olup biteni vatandaş bilecek. Bunun sözünü veriyorum. Kutuplaştırmayı ortadan kaldırmak istiyorum, herkes eşit imkanlarına sahip olmalı. Ben sadece benim seçmenimin değil, Menderes’te yaşayan 105 bin kişinin belediye başkanı olmak istiyorum” diye konuştu. 

Hepimiz parti neferiyiz

Mendereslilere ve partisinin aday adaylarına seslenen CHP Belediye Başkan Aday Adayı Karabel, “Sizlere söz veriyorum; size dürüst liyakatli kadrolarla, rantın olmadığı şeffaf belediyecilik anlayışıyla hizmet etmeye talibim. Sizlerden destek bekliyorum. Menderes’i ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. Tüm aday adayı arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Hepimiz partimizin nefereyiz, örgütümüz, genel merkezimiz kimi layık görürse yanında oluruz, ben aday gösterilirsem de desteklerini bekliyorum” dedi.

Menderes’te ekonomik refah arttı

Şeffaf Belediyecilik: Şeffaf ve insan odaklı belediyecilik anlayışıyla kapalı kapılar olmayacak.

Eşit Hizmet: Menderes'in 44 mahallesine eşit hizmet götüreceğiz, her kesime eşitlik prensibiyle yaklaşacağız.

İmaj Değişikliği: Menderes'in imajını değiştireceğiz, ilçeyi cazibe merkezi ve marka şehir olarak öne çıkaracağız.

Rant ve Adam Kayırmacılığa Karşı Duruş: Menderes'teki "adam kayırmacılık" ve "rant" sorunlarına karşı duracak, şeffaf belediyecilik anlayışını i taahhüt ediyorum.

Ekonomik Refah Projeleri: Mendereslinin ekonomik refahını artırmayı hedefleyen projelerimiz var.

Sosyal Projeler: Gençler, kadınlar, çocuklar, dezavantajlı gruplar ve sokak hayvanları için çeşitli sosyal projeler yapacağız.

Halk Plajı ve Temizlik Sorunu: Sahil kesimiyle ilgili projelerimiz olacak ve halk plajının işletmelere peşkeş çekilmesine karşı çıkacağız.

Editör: Duygu Kaya