Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İzBB) depremzede aileleri ev sahibi yapmak için hayata geçirdiği Halk Konut projesi kapsamındaki Dilber Apartmanı'nın temel atma töreninde CHP’li Utku Gümrükçü’nün başkanı olduğu Çiğli Belediyesi’ne ait Çibel Şirketi’nde çalışan işçiler eylem yaptı.

548d15dc-a0ec-402a-b4ab-af666230e5b6

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapılacak tören öncesinde; Çibel’de çalışan Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube yevmiye ücretlerinin yükseltilmesine yönelik taleplerini haykırdı. İşçiler, ‘İş ekmek yoksa barış da yok’, ‘İşçiler açken başkanlara huzur yok’, ‘Çibel işçisi direnişin simgesi’, ‘İşçinin umudun Kılıçdaroğlu’ sloganları attı.

Protesto yapan işçilerle; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, konuştu.

b64d3c71-f7e7-400d-970d-e740df5b1791

Başkan Sandal, işçilere; “Tabi ki hakkınızı savunacaksınız ancak bir grup temsilci arkadaş genel başkana talepleri iletebilir. Burada makul bir yol bulmak lazım, sizden rica ediyorum” dedi. Bunun üzerine bir işçi, “Burada birilerinin evleri yıkıldı ama bu işçilerin de hayatları üstüne yıkıldı. Bugün bu iş çözülecek” ifadelerinin kullandı. Başka bir işçi ise, “Çocuğuma süt alacak paramız yok” dedi.

Başkan Sandal’ın ardından araya İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan ve Bedri Serter girdi. Vekil Arslan, “Talebiniz haklı, mesajınız alındı. Temsilci belirleyin sizi Genel Başkanla görüştüreceğiz” dedi. Bunun üzerine işçiler, “Genel Başkanla görüşmeden gitmeyiz” ifadelerini kullandı.

Vekil Serter de işçileri sakinleştirmeye çalışırken Başkan Sandal, “Bu çözülecek bir mesele, bugün temsilciniz Genel Başkanla görüşecek” diye konuştu. İşçilerin ısrarı üzerine Vekil Arslan, “Bugün burada depremle ilgili bir mağduriyetin üzerine bir şey inşa etmeye çalışıyoruz. Talebiniz haklı, 3 temsilci belirleyip gelin” ifadelerini kullandı. İşçiler de “Burada Genel Başkanla görüşemezsek gün içinde nereye giderse orada olacağız” mesajı verdi. İşçiler, tören başladıktan sonra da protestoya devam etti.

99be4f86-1c09-429a-9bd6-fabf7aa6a79e

DEPREMZEDELER TEPKİ GÖSTERDİ

İşçilere de depremzedeler tepki gösterdi. Bir depremzede, "Depremin olduğu alandasınız, gidin eyleminizi başka yerde yapın" dedi.

Editör: Duygu Kaya