Bornova Belediyesi 2019 yılı Nisan ayından bugüne geçen yaklaşık 5 yıllık süreçte daha yeşil bir kent yaratma adına önemli çalışmalara imza attı.

Mevlana’ya 4, Yunus Emre ve Karacaoğlan’a 3’er, Erzene’ye 2, Işıklar, Doğanlar ve  Ergene’ye birer olmak üzere yedi mahallede 15 adet ağaçlandırma alanı oluşturdu. Kavaklıdere, Yunus Emre, Doğanlar, Işıklar ve Erzene’de 5 yeni park ve oyun alanı yaptı. Yapılan bu çalışmalarla ilçedeki mevcut yeşil alanların metrekaresi 34 bin 438 metrekare  arttırılarak 1 milyon 927 bin 153 metrekareye çıkarıldı. Tüm bu çalışmalar kapsamında  dikilen ağaç sayısı 13 bin oldu. Ağaçların yanında  125 bin çalı dikimi,  405 bin çiçek ekimi yapıldı.

Tüm park ve bahçeler yenilendi

Bornova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ağaçlandırma çalışmalarıyla birlikte toplam sayısı 564 olan park ve yeşil alanların rutin bakım ve onarımlarını da yaptı. Bu çalışmalar kapsamında 20 adet kum çocuk oyun alanının zemini kauçuk malzemeye dönüştürüldü. Toplamda kaplanan kauçuk alan ise 8 bin metrekare oldu. İlçe genelindeki parklara 600 adet oyuncak kurulumu gerçekleştirildi. 50 parka da  spor aletleri konuldu.

Kendi fidanlığında üretiyor

Bornova Belediyesi ağaç, bitki ve çiçek üretimini kendi fidanlığında öz kaynakları ile gerçekleştirdi. Bitki çeşitliliğini arttırmak ve envanterini geliştirmek amacıyla lavanta, ateş dikeni, sarı papatya, meksika petunyası, şimşir, kartopu, alev çalısı, taflan ve zakkum çeşitleri çoğunlukta olmak üzere çelik yöntemiyle 100 bin adet bitki üretildi. Ayrıca 40 kilometrekarelik alandaki yabani otlar biçildi.

Yeşil konusunda hassasiyetimiz yüksek

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, daha yaşanabilir bir kent olma gerekliliklerinin başında kişi başına düşen yeşil alan miktarının geldiğini ifade ederek, “Küresel ısınmanın etkilerini fazlaca hissettiğimiz son yıllarda bu alanda yapılan çalışmalar daha da önem kazandı. Bu nedenle son beş yılda 13 bin ağaç dikimi gerçekleştirdik. Mevcut yeşil alanlarımıza da hassasiyetle sahip çıktık. Daha yeşil bir Bornova için ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz