Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) 23 maçta 6 galibiyet, 17 mağlubiyetle 13'üncü sırada bulunan Urla Belediyespor'da antrenör Hakan Yiğit, idari kadro ve takımın ABD'li oyuncusu Caitlin Jenkins arasında yaşanan olay tartışma yarattı. Ocak ayında transfer olup 6 maçta 17.6 sayı, 17.1 ribaund, 1.7 asist ortalamasıyla en etkili ismi olduğu kulüple sorunlar yaşayan 24 yaşındaki Jenkins, Yiğit ve idarecilerle arasındaki gerginliği cep telefonuyla kaydedip sosyal medyada yayınladı. 

Takımın mağlup olduğu maçın ardından soyunma odasında basketbolcularına konuşma yaptığı sırada daha önce oyundan çıkıp maça devam etmeyen Jenkins'in üzerini değiştirip odadan çıkmak istemesine sinirlenen Yiğit, ABD'li oyuncuya, "Ben oyundan çık dediğim zaman çıkacaksın, bu senin elinde değil. Ben konuşmamı bitirdikten sonra takımla birlikte çıkacaksın. Küme düşüyoruz farkında mısınız" dedi. Bu anları telefonuna kaydeden Jenkins, ısrarla çıkmak isteyince Yiğit oyuncuya, "Kes sesini otur şuraya" deyip ardından oyuncu ısrarlarını sürdürünce ağır küfürlü tepki göstererek odadan çıkardı.

Başka bir videoda bir kulüp yöneticisinin soyunma odası önünde kendisini itmesiyle yere düştüğü görüntüleri de paylaşan Jenkins, videoya, "Türkiye'ye gitmeyin" notunu düştü. Jenkins, olaydan önce antrenman esnasında yine cep telefonuyla görüntü almasına antrenör Yiğit'in kızarak, diğer oyunculara seslenip, "Antrenmanda telefon olmayacak. Sen neyi çekiyorsun. Kızım beni tahrik ediyor, al şu telefonu elinden" demesini de paylaştı. Jenkins, sosyal medyada gündem olan videoların ardından şiddete uğradığını belirtirken, kulüp ise açıklama yaparak oyuncunun antrenman ve maçlarda disiplinsiz tavırlar sergilediğini, son olayların ardından kendisiyle ilgili hukuki süreç başlatıldığını belirtti. 

JENKINS: 'SALDIRIYA UĞRADIM'

ABD'li oyuncu Caitlin Jenkins, Urla Belediyespor'da iki kez saldırıya uğradığını dile getirdi. Jenkins, sosyal medyada, "İdmanda telefonda menajerimle konuşuyorum diye sinirlendi. Birinci saldırıda koç beni itti, bileğimden tuttu, bırakmadı ve telefonumu almaya çalıştı. Gitmeme de izin vermedi. Menajerime salondan çıkacağımı söyledim ancak bana profesyonel olmamı ve salonda kalmamı söyledi. Koçu salonun dışına çıkardıklarında kapıları yumruklayıp beni yakalamaya, kavga etmeye çalışıyordu. Menajerim Türk'tü ve onların tarafındaydı. Bu yüzden onu kovdum. Yeni bir menajerim var" dedi.  

ABD'li oyuncu, "İkinci saldırıda genel menajer beni itti. Hastaneye gitmem gerekti, bana geçici bir beyin sarsıntısı geçirdiğimi ve belimi incittiğimi söylediler. Bu itmenin ve kafamın duvara çarpmamın videosu. O zamandan beri ayrılmak istiyorum.  Eğer kulüple anlaşamazsam beni mayıs ayına kadar serbest bırakmayacaklarını ve başka bir takıma gidemeyeceğimi söylediler. Tek yaptıkları bana saygısızlık etmek ve köle gibi davranmak. Bir daha asla. 20 sayı ve 20 ribauntla oynuyordum. Eve gönderilmeyi bekliyorum. Para ödemesinde de 2 hafta geciktiler. Takım arkadaşlarıma ödeme yapmaları bir ay sürdü" açıklamasını yaptı. 

KULÜP ŞİKAYETÇİ OLDU

Urla Belediyespor ise Jenkins'in saha içi ve dışında disiplinsiz tavırları olduğunu savunarak oyuncuyla ilgili hukuki süreç başlatıldığını belirti. Urla Belediyespor'un açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Oyuncumuz Caitlin Mikayla Jenkins'in geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yaptığı gerçekçi olmayan ve sporcu ahlakıyla bağdaşmayan paylaşımları nedeniyle kulübümüz bu açıklamayı kamuoyuna ve basketbol camiasına yapmak zorunda kalmıştır. Yabancı oyuncumuz Caitlin Mikayla Jenkins takımımıza katkı sağlamak amacıyla 10.01.2022 tarihinde transfer edilmiştir. Sözleşmeye göre kendisine tam donanımlı özel daire, ev interneti, ulaşım ve Türk GSM hattı temin edilmiştir. Oyuncunun 2022 Ocak ayı ücreti ödenmiş olup bununla birlikte birçok sözleşme dışı talebi yerine getirilmiştir. Jenkins, ülkemize geldiği günden bu yana takım oyuncularımıza ve teknik personelimize sorunlar yaşatmaktadır. Jenkins sürekli antrenmana geç kalmakta olup kendisini evinden özel araçla antrenmana getiren takım arkadaşlarının takım antrenmanlarına geç kalmasına neden olmuştur. Öte yandan antrenmanlara düzenli gelmek yerine alışveriş merkezlerine gitmeyi tercih etmiş, antrenmandan sonra kendisini eve götüren takım arkadaşının şahsi aracına yumruk atmıştır.

Teknik heyetin verdiği taktikleri hiçbir zaman tam olarak dinlememiş, antrenmanlarda kulaklık takmayı ya da telefonuyla ilgilenmeyi tercih etmiştir. Ayrıca yakın zamanda oynadığımız bir maçın sonunda rakip takıma saygısızca davranmış, koç kendisini taktik gereği oyundan almak istediğinde çıkmamak için direnmiş, hakemin uyarısı üzerine kenara gelmiş, oyundan çıkınca da takım benchine oturmayıp soyunma odasına gitmeyi tercih etmiş, sonraki süreçte de salon kapılarını tekmeleyerek salona geri gelmiştir. Aynı maçta da koç onu tekrar oyuna almak istemiş olsa da kendisi oyuna girmeyi reddetmiştir. Son oynadığımız maç sonrası oyuncularımıza, teknik heyetimize hakaretler ve küfürler etmesi sonucunda yaşanan olaylar yargıya intikal etmiş ve kulübümüz tarafından C. M. Jenkins hakkında hukuki süreç başlatılmıştır.

Burada bahsedilenlerin tamamı onlarca şahit önünde yaşanmış olup yaşanan olaylar tutanak altına alınmıştır. Şimdi ise kulübümüz sosyal medya aracılığıyla C. M. Jenkins tarafından lekelenmeye çalışılmaktadır. Bütün yaşananlara rağmen kulübümüz, C. M. Jenkins ile menajeri vasıtasıyla iyi niyetle anlaşma yapmaya çalışmaktadır. Öte yandan kulübümüz C. M. Jenkins'in sosyal medyadaki yalanlarına son vermediği ve bu nedenle kendisiyle anlaşma sağlanamadığı takdirde yasal haklarını sonuna kadar kullanacaktır. 76 yıllık bir spor kulübü olarak, kulübümüze transfer olduktan sonra edindiğimiz bilgiler doğrultusunda geçmişi suçlarla dolu, saygısız, yalancı ve dengesiz bir kişinin kulübümüze ve Türk sporuna leke sürmesine izin vermeyeceğiz."

YİĞİT: MEKSİKA'YA GİTMEK İÇİN YAPIYOR

ABD'li oyuncuyla gerginlik yaşayan antrenör Hakan Yiğit, kendi sosyal medya hesabından Jenkins'in daha önce kendisine İngilizce ağır küfürler ettiği videoyu paylaştı. Yiğit, oyuncuya Meksika'dan teklif olduğunu, ayrılmak için sorun yarattığını, daha önce de kulüp başkanına, "Siz istediğimi yapmazsanız sizi çıldırtmak için her şeyi yapacağım. HAAHAAHAAA, size iyi şanslar" şeklinde mesaj attığını savundu.

DHA

Editör: Haber Merkezi