Levent Eriş’in takımın başına geçmesiyle iyi bir ivme yakaladıklarını söyleyen Topaşoğlu, “Birinci devre sonunda diğer hocamızla yollarımızı ayırdık. Camiadan da gelen seslere kulak vererek Levent Hoca’mızla görüştük. Kendisi de ‘Konu İzmirspor ise gerisi teferruattır’ dedi. Takımın başına geçti. 3. Lig ekiplerin biriyle hazırlık maçı da oynadık. Sanki takıma sihirli bir değnek değmiş gibi gördüm. Bu sene şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Tabii bu şampiyonluk sadece futbol takımıyla olmuyor. Yönetimi, futbol takımı, malzemecisi, masörü, yardımcı hocaları, taraftarı, tüm camia bir araya gelip bir ucundan tuttuğu zaman yük azalır, şampiyonluk da gelir. Böylelikle İzmirspor’u bu sene hak ettiği yere taşırız” dedi.

‘SEÇİME TEK LİSTE GİRDİK’

İzmirspor serüveninden bahseden Topaloğlu, lise yıllarından bu yana kulüple bağları olduğu söyledi. Camia için iyi işler yapmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Topaloğlu, “1984-1985-1986 yıllarında İzmir Eşrefpaşa Lisesi’nde okuyordum. O yıllarda sınıfımızda futbol oynayan arkadaşlarımız İzmirspor’un altyapısına giderdi. A takımda oynayanlar da vardı. İzmirspor sevgisi bizim için o zamanlarda başladı. 2010 yılında, Balıkçı Sebo ağabeyimiz vardı. İzmirspor’a üye olmamız için teklifte bulundu. Biz de kabul ettik ve 3 arkadaş üyelik formunu doldurup kulübe teslim ettik. Her nedense 2 arkadaşımızın üyeliği kabul oldu. Benim üyeliğim kabul olmadı. 2012 yılında Emin İşletir Başkan’ın döneminde tekrar başvuru yaptım ve üyeliğim kabul oldu. 2014 yılında yapılan genel kurulda Emin İşletir ağabeyimizin listesindeydik. Biz kazandık. O yıl başkan vekili oldum. 2013-2014 sezonunda İzmirspor-Tirespor ile final oynadı. Penaltılarla kaybettik. 2017 yılına kadar başkan vekilliği yaptım. 2017’deki seçimde Mustafa Gürkan Başkanımızın yönetimi kazandı. Dışarıda olmama rağmen yönetimdeymişim gibi desteğim devam etti. 2019 yılında tekrar yönetime geldik. 2020 yılında pandemi nedeniyle ara verilmişti. 2021 yılındaki seçimde de tüm camia birleşti ve tek liste oldu. Tüzük gereği 1 başkan ve 12 yönetim kurulu üyesi arkadaşımla görüştük. Hepsinin desteğini aldık. Mevcut yönetimden 7 kişilik de bir futbol komitesi oluşturduk. Futbolu bu 7 kişiyle yürütüyoruz. Öyle ki camiada şunu görüyorum; hiç görmediğimiz insanlar maçlara gelmeye başladı. Hiç tanımadığım insanlar arayıp teşekkür ediyor. Elimizden geldiğince yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte iyi işler yapmaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

ÇALKAYA’YA ÇAĞRI

İzmirspor’un stadı ile ilgili çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Başkan Topaloğlu, “Sezon başında eski Buca Stadı’nı istiyorduk.  O stat yenilendiği için yetişemedi. Sezon başında Balçova Belediyesi’nin sahasına müracaatta bulunduk. Bir de şu anda oynadığımız Yeşilyurt sahasına müracaat ettik. Yeşilyurt hemen kabul etti. Balçova Belediyesi de ikinci saha olarak oynanabileceğini söyledi. Çünkü başka takımların da maçları varmış. İkinci yarıda bir dilekçe vermiştik.  Zaten içeride 4 maç oynuyoruz. 4 maç da deplasmanda oynayacağız. Hepsi bu kadar. Balçova Belediye Başkanımız Fatma Çalkaya’ya da bir kez daha rica etmiş olalım. Şampiyonlukta büyük bir katkısı olmuş olur” diye konuştu.

3 AYRI BELEDİYEDE

İzmirspor’un 3 ayrı belediyenin sınırları içerisinde yer aldığını da belirten Topaloğlu, “İnciraltı’ndaki tesislerimiz Balçova Belediyesi sınırları içerisinde. Kulüp binamız Karabağlar Belediyesi sınırları içerisinde. Bir de Eşrefpaşalı tarafımız var. O da Konak Belediyesi’ne bağlı. Sağ olsun Karabağlar Belediyesi ve Sayın Başkan Muhittin Selvitopu her türlü desteği veriyor. Sezon başında İnciraltı’ndaki tesislerin bakımını yaptırdı. Ayrıca Osman Kibar Tesisleri’ni ve Bahçelievler’deki halı sahaları belediye meclisi kararlarıyla İzmirspor’a tahsis etti” dedi.

‘ALTYAPI İYİ GİDİYOR’

Spor okullarının başarılı bir şekilde eğitim verdiğini dile getiren Başkan Topaloğlu hedeflerinin profesyonel lige yükselip öğrenci sayısını arttırmak olduğunun altını çizdi. Futbol, voleybol, basketbol, jimnastik olmak üzere 4 branşta eğitim verdiklerini belirten Topaloğlu, “750-800 civarında öğrencimiz var.  Tabii ki profesyonel lige çıktığımızda bunun iki katına çıkaracağız. Özellikle futbol spor okulu çok daha yükselecektir. Futbolda bölgesel amatör ligdeyiz ama kadınlar voleybolunda 2. Lig'deyiz. İyi de gidiyoruz. Altyapılarda da U18 ve U16 devam ediyor. 18 liginde lideriz. 16’da da şampiyonluğu kovalıyoruz. Profesyonel lige çıkmak çok önemli. Çünkü profesyonel lige çıkamadığımızda altyapıdaki sporcularımızı tutamıyoruz” diye konuştu.

KİRA SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Pandemi döneminde kiracılarla yaşanan sıkıntıların çözüldüğünü söyleyen Topaloğlu, “Pandemi döneminde düğün salonlarımız ve spor salonumuz dönem dönem kapandı. Bu kapanma döneminde de kiracılarımız kiralarını ödeyemediler. 3 Temmuz’daki Genel Kurul’da kiracılarla ilgili görüşmeleri yapmak üzere seçim kararıyla yetkiyi divan kuruluna verdik. Hepsiyle tek tek görüşüldü. Hiçbiriyle ilgili bir sıkıntı yok. Kiralarını günüde ödüyorlar” dedi. 

İZVAK’TAN YARDIM YOK

Finans durumu hakkında da bilgi veren Topaloğlu, “Kulübün kendi gelirleriyle yapılandırmalar ödenmeye çalışılıyor. Personelin maaşı ödeniyor. Cari borçların hepsi ödeniyor. Futbol takımı da yöneticiler üzerinden ödeniyor. Bu yıl İZVAK’ın yapmış olduğu görüşmelerden sonra FOLKART’tan destek aldık. İZVAK üyesi olmamıza rağmen İzmir Büyükşehir Belediye’mizin yapmış olduğu destekten İzmirspor Kulübü hiçbir fayda sağlayamadı. 3 sezon olacak sadece Mehmet Sepil Başkanımız sayesinde bir yardım aldık” ifadelerini kullandı. 

İkinci yarının bu ay sonunda başlayacağının söyleyen Topaloğlu, “İlk maçımızı Torbalıspor ile oynayacağız. İki transfer yapıldı. Şu anda nokta transferler yapmamız gerekiyor. 2 ya da 3 kişiyle daha transfer yapacağız. İzmirspor’un şampiyon olması için yönetim kurulu elinden ne geliyorsa yapıyor” dedi.

‘DÜŞME KORKUSU VAR’

Bölgesel Amatör Lig’in (BAL) yapısıyla ilgili bilgi veren Topaloğlu, “BAL’da 9. Bölgede 2. Gruptayız. 3 grup var. Bu 3 grubun birincileri kendi aralarında tek devreli lig usulü maç yapacaklar. En fazla puanı toplayan takım 3. Lige çıkacak. BAL liginin bir kötü yanı da düşme korkusu var. Her takım her zaman düşme korkusu yaşar. Bir takım tüm sezon şampiyonluğa oynayabilir. Ancak 1 puanla şampiyonluğu kaçırırsa kümede kalma maçı oynayabilir” şeklinde konuştu.

‘BİR ŞEY YAPAMIYORUZ’

Uzun zamandır çözülmeyi bekleyen İnciraltı’ndaki tesisin durumuyla ilgili konuşan Topaloğlu, “İnciraltı 3. dereceden sit alanı. Kimse bir çivi dahi çakamaz. Araştırdığımız kadarıyla buranın planları Bakanlık tarafından yapılmış. Askıya çıkmış ya da çıkmak üzere. Planlar yapıldıktan sonra bizim tesisin olduğu yerin turizm olarak mı açılır, sağlık turizmimi olur yoksa imara mı açılır o zaman belli olur. O zamanın yönetimi İzmirspor’un yarına ne yapılacaksa onu yapar. Şu anda tesislerle alakalı hiçbir şey yapma şansımız yok. Sadece onararak idmanlarımızı yapıyoruz, futbolcularımız orada kalıyor. İmara açılırsa camiamızın büyükleri tekrar bir araya gelir ve karar verir. Büyüklerimizden gördüğümüz tesisleşmeyi profesyonel liglere çıktığımız zaman projelerimizle ortaya koyacağız. Ama öncelikle takımımızı 3. Lig’e çıkarmamız gerekiyor” dedi. 

İZ TELEVİZYONU İZLEYİCİLERİNE MÜJDE

Yayının sonunda İz TV izleyicileri müjde veren Başkan Topaloğlu, “Daha önceki görüşmelerimizde maçları canlı yayın olarak verelim demiştik. İlk devrede bunu gerçekleştiremedik. İkinci devrede Torbalı maçıyla birlikte deplasman maçları da dahil tüm camiamız İzmirspor’un maçlarını İZ TV’de izleyecek. Maçlardan önce ve sonra röportajlar da yayınlanacak” diye konuştu.

‘ÖZGÜR ATTİLA TURNUVASI YAPACAĞIZ’

Son olarak pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen futbol turnuvasının yeniden yapılacağı da sözlerine ekleyen Topaloğlu, “28 Ocak’ta Özgür Attila Turnuvası yapacağız. Yeşilyurt sahasında yapacağız. Tüm İzmir takımlarının katılımıyla bir turnuva düzenlenecek. Bu turnuvayı düzenleyen altyapıdaki arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Sizleri de orada görmek bize şeref verir” şeklinde konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi