İZ GAZETE- Süper Lig'de "hakem depremi" yaşandığına ilişkin basında birçok haberlerin yer aldığını belirten TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "Sezonun geri kalan haftalarında aralarında Cüneyt Çakır, Abdülkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık gibi hakemlerin de bulunduğu 12 hakemin düdük çalmayacağı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından duyurulmuştur" dedi.

MAÇLARDA ŞAİBE Mİ VAR?

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun, futbol camiasında şok yaratan radikal kararının "performans, yıpranma ve gençleştirme” gerekçeleriyle alındığı açıklamayı anımsatan CHP'li Kılıç, "Bu hakemler bu sezon pek çok lig maçını yönetmiştir. Hakemlerin artık düdük çalamayacak olması hem sahada hem de VAR'da görev yapan bu hakemlerin yönettiği maçlarla ilgili olarak akıllara, "acaba bu maçlarda şaibe mi var” sorusunu getirmiştir" ifadelerini kullandı.

HAKEMLERİ GÖREVDEN ALMA GEREKÇESİ NEDİR?

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP'li Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na şu soruları sordu:  

Süper Lig maçları devam ederken 12 hakemin görevlerine son verilmesinin gerekçesi nedir? Bu hakemlerin görevden alınmasına gerekçe olabilecek bir belge, bilgi var mıdır?

Süper Lig maçlarını bundan sonra yönetecek hakemler hangi kriterlere göre belirlenmiştir?

Neden sezon sonu değil de ligin bitimine 10 hafta kala bu karar alınmıştır?

Bu hakemlerin orta hakem ve VAR hakemi olarak yönettiği 150'nin üzerindeki maçlarla ilgili inceleme yapılacak mıdır? Bu hakemlerin yönettiği maç sonuçlarına nasıl güvenilecektir? Sezon sonunu birincilikle bitirecek futbol takımının şampiyonluğunu şaibeli kılmayacak mıdır?

Bu hakemlerin kalan 10 haftada maç yönetmesinde ne gibi bir sakınca görülmüştür?

Yüksek performansı dolayısıyla görev süresi 1 sezon daha uzatılan bir hakem, hangi sebeple sezon ortasında liste dışı bırakılmıştır?

Editör: Haber Merkezi