İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman ile İBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, İZ Televizyonu’nda yayınlanan Özgür Coşkun ile Gündem Özel programına konuk oldu. Kulübün sezon içerisindeki başarılarından, spor alanında yapılan yeniliklerden ve İzmir’i spor kenti yapma hedeflerinden bahseden konuklar, İBB Başkanı Tunç Soyer’in spora yaklaşımının kendilerini motive ettiğini kaydetti.

GÖĞÜS KABARTTILAR

“Spor kulübümüz, 1979 yılında kurulan oldukça köklü ve tarihi de önemli başarılarla dolu bir kulüptür. Bizler de bu yıl içerisinde güzel başarılar yakalamanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Kulüp Başkanı Ersan Odaman, 2021 yılı içerisindeki sportif başarılarına dikkat çekti. Odaman, “Geçtiğimiz yıl içerisindeki en büyük başarılarımızdan birisi, Tekerlekli Basketbol takımımızın 11 sene sonra yeniden lig şampiyonluğunu almasıydı. Ampute Futbol Takımımız, Süper Lig ve Türkiye Kupası üçüncüsü oldu. Erkek Hentbol takımımız 17 yıl sonra Türkiye Kupası’nı aldı ve kadın takımımız da yine bu alanda finallerde oynadı. Bunların dışında kulübümüz sezon içerisinde bireysel sporlarda birçok şampiyonluklar elde etti. Su topu yeni kurduğumuz bir dal olmasına rağmen 7 kupayla 2021 yılını tamamladı. Triatlon branşımızı da yeni açmıştık ve bireysel birçok başarı kazandık. Önümüzdeki dönemdeki hedefimiz de kazandığımız başarıları devam ettirmek” diye konuştu.

‘ALT YAPIDA İDDİALIYIZ’

Kulübün alt yapısından da söz eden Odaman, spor okulları konusunda iddialı olduklarının altını çizerek, “Kulübümüz 42 branşta faaliyet göstermektedir. Türkiye’nin branş açısından en büyük kulübüyüz. Bin yüz lisanslı sporcumuz ve 40 bin tane spor okulu öğrencimiz var. Spor okullarında da oldukça iddialıyız. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden bir tanesidir” dedi.

‘EKİP RUHUMUZ VAR’

Kulüpteki başarının anahtarı olarak ekip ruhuna işaret eden Odaman, “Sporda maddiyatın muhakkak önemi var. Ancak bunların yanında ekip ruhunu oluşturmak çok önemli. Günümüzde çok para harcayan kulüpler var ve başarısız da olabiliyorlar. Bizler takım ruhunu iyi yakaladığımız için başarılar ardından geliyor” ifadelerini kullandı.

KATILIMCI BAŞKAN SOYER

İBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge ise İBB Başkanı Tunç Soyer’in spora yaklaşımının kendilerini motive ettiğini söyleyerek sözlerine başladı. Yaklaşık 2 buçuk yıldır Ersan Odaman’la birlikte çalıştıklarını, pandemiye rağmen çok önemli organizasyonlar düzenlediklerini ifade eden Orhunbilge, Başkan Tunç Soyer’in yola çıkarken en önemsediği şeyin sporda İzmir’i marka kent yapmak adına ulusal ve uluslararası organizasyonlara talip olmak olduğunu hatırlattı. Orhunbilge, “Bizler de göreve geldikten sonra bu anlayışla çalışmalara başladık. Tunç Başkanımızın en büyük hayallerinden birisi İzmir Maratonu’ydu. Salgın sürecine denk gelmesine rağmen iyi bir organizasyona imza attığımızı düşünüyorum. Maraton devamında da yaklaşık 10 uluslararası organizasyon yaptık. Sporun içerisinden gelen kişileriz ama en önemli şey Tunç Başkanımızın spora olan yaklaşımıydı. Kendisi sporu desteklemekle kalmayıp katılımcı olarak bizlerin arasında da yer alıyor. Böyle yöneticilerle çalıştığımız için işimize daha çok motive oluyoruz” diye konuştu.

Kulübün yakın zamanda yaptığı yatırımlardan da bahseden Orhunbilge, geçtiğimiz ay Buca, Konak, Bornova sınırları arasında kalan Behçet Uz Parkı’nın açılışını ve park içindeki FIFA standartlarında kurulan futbol sahasını hatırlattı. Ayrıca Karabağlar ve Gaziemir bölgesinde de yeni bir saha yaptıklarını kaydetti.

HAVUZ SAYISI ARTACAK

Yeni yıl planlarında portatif havuz sayısını 10’a çıkarma hedefinde olduklarını söyleyen Orhunbilge, “Yeni dönem içerisinde ulusal ve uluslararası organizasyonlara devam etmekle beraber halka dokunacak projelere de imza atmak istiyoruz. İzmir’de 650 kilometre kıyı şeridimiz var ancak havuzlarımız yeterli değil. Kentin dezavantajlı bölgelerinde 3 tane portatif havuz kurduk. Geçtiğimiz yıl sayısını arttıracaktık ne yazık ki pandemi buna müsaade etmedi. Ancak bu sene havuzların sayısını 10’a çıkaracağız. Dış ilçelerimizde de bu organizasyonu yapmak istiyoruz. Geçen yıl mevcut 3 havuzda 7 bin 500 çocuğumuz yüzme eğitimi aldı. Havuz sayısını arttırdığımızda bu sayıyı daha da yükseltip verimli hale getireceğiz” dedi.

Türkiye’nin en iyi havuzlarından birisinin inşaatına da başlandığının müjdesini veren Orhunbilge, “Bu sene Kemer’de Türkiye’nin en iyi havuzlarından birisinin inşaatına başladık. Aynı çatı altında 3 tane havuz olacak. Havuz İzmir’i yakın zamanda hizmete açtık ve hiç boş kalmıyor. Spor okullarında 30 bine yakın öğrencimiz var ve üçte biri su branşlarıyla ilgili. Kıyı şeridinde yaşıyor olmanın avantajlarını da kullanmak için tesis lazım. Yeni dönemde de açılacak havuzlarımızla bu işi büyüteceğiz” açıklamasında bulundu.

TÜM OKULLARA DESTEK

Devlet okullarına her yıl malzeme yardımında bulunduklarını ve amatör kulüplere desteklerinin her daim devam eden projeleri arasında yer alacağını söyleyen Orhunbilge, “İzmir’in 30 ilçesinde toplam bin 500 okul var. Her yıl bu okullara tek tek giderek malzeme yardımında bulunuyoruz. Bunun önemli bir misyon olduğunu düşünüyorum. İzmir’de devlet okulları arasında bizden malzeme desteği almayan okul yok. Özellikle spor malzemelerine erişmek çok da kolay değil. Her sene bu yardımları büyütme hedefindeyiz. Ayrıca salgın döneminde zorlanan amatör spor kulüplerine destek oluyoruz. Amatör kulüpler olmadan profesyonelleri konuşamazsınız. Bizler her sene projelerimizi ve desteklerimizi büyüterek yola devam etme amacındayız” dedi.

Spor yetiştiricileri olarak sporun iyileştirici gücüne inandıklarını ifade eden Orhunbilge, bu iyileştirici gücü halka yaymak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Orhunbilge, son olarak Menderes Özdere’deki spor tesisinde bir gençlik merkezi açılacağını, içinde basketbol, futbol ve tenis sahalarının olacağını, 55 bungalov evin de yer alacağı tesisin eşi ve benzerinin olmayacağını ifade etti.

YERİNDE SPOR HEDEFİ

Kulübün yeni yıl hedeflerinde sporu daha çok halka indirmek olduğunu söyleyen Odaman, “İzmir’deki 15 tesisimizde kurslarımız devam ediyor. Sene içerisinde 40 bine yakın spor öğrencisine yaklaşıyoruz ve bu başarıyı 4 dönem içerisinde başardık. Hedefimiz sayıyı daha da arttırmak. Planladığımız organizasyonları sokağa indirmek istiyoruz. Halkımıza yerinde spor yaptırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda planlarımız arasında portatif tesisler kurmak da var” dedi.

 ‘8 ENGELLİ BRANŞTA EĞİTİM VERİYORUZ’

8 engelli branşıyla Türkiye’de en fazla eğitim veren kulüp olduklarının altını çizen Odaman, “Tüm engelli kardeşlerimizi bizlere katılmaya davet ediyoruz. Ampute futbol takımımız ve tekerlekli basketbol takımımız çok başarılılar. Geçen sene Türkiye şampiyonu olan tekerlekli basketbol takımımız Mart içerisinde Avrupa’da Şampiyonlar Ligi’ne katılıyor “açıklamasında bulundu.

AİLELERİN SPOR YAPMASI ÖNEMLİ

İBB Spor Kulübü’nün ileride yapacağı tüm etkinliklere İzmirlileri şimdiden davet eden Orhunbilge, “Ebevynlerin spor yaptığı bir toplumda her şey çok daha farklı oluyor. Çocuklar aileler ne yapıyorsa onu örnek alıyor. Pandemi döneminden hepimiz tedirginiz ancak salgınla da yaşamak durumundayız. Gerekli önemleri alarak çocuklarımızı spora daha çok yönlendirmek zorundayız“ diyerek sporun iyileştirici gücüne bir kere daha vurgu yaptı.

DERLEYEN: TUĞÇE KAŞ

Editör: Haber Merkezi