ÖZGÜR ŞENGÜL/ İZ GAZETE- Selçuk Çamlıkspor kadın futbol takımı antrenörü Nazmi Yener Gözemer ve takım kaptanı Hazal Yağmur Falay hedeflerini  ve kadın futbolunda yaşanılan sıkıntıları İz Gazete’ye anlattı.  Hedeflerinin Play- Off’u  geçip Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele etmek oldığunu söyleyen Gözemer,  “Takımıma güveniyorum. Zor koşullar olsa da çocuklar inançlı, elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

‘İLK DEFA 3. LİG’TE MÜCADELE EDİYORUZ’

Kadınlar 3. Ligi’nde ilk kez mücadele ettiklerini kayeden Nazmi Yener Gözemer , “Lig'de şu an ikinci sıradayız. Karşıyaka Besem Spor Kulübü’nü 4-3 mağlup etmek bize avantaj sağladı, 2. Lig'e çıkmak için Play –Off oynayacağız, orada ne olur bilemiyoruz çünkü üst düzey maddi imkanımız yok.  Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci sezonun başından beri bize hep destek oluyor deplasmanlarda takımı araçsız bırakmadı. Efes Selçuk Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel maçlarımıza geldi, bizi çok mutlu etti. Bayram öncesi oyuncularımıza prim desteği verdi ve maçta bizi yalnız bırakmadı. Takımıma güveniyorum ilk senemiz olmasına rağmen güzel performans sergiliyoruz” ifadelerini kullandı. Gözemer, hedeflerinin Selçuk’u 2. Lig’de temsil etmek olduğunu kaydetti.

‘ALTYAPIYA ÖNEM VERİYORUZ’

Altyapının her takım için çok önemli olduğunun altını çizen Gözemer, kadın futbolunda altyapıya  önem verdiklerini vurgulayarak, “Altyapıdan yetiştirdiğiniz çocuklar ile her şey yaparsınız. İyileri hak ettiği yerlere yollarsınız. Çocuklar eğer karakter ve futbol olarak iyise tutmanın bir anlamı yok. Çamlıkspor kulubü olarak altyapıya önem veriyoruz. Bu sezon altyapımızdan 2008 doğumlu kızımızı milli takıma yolladık önceki yıllarda 2005 doğumlu kızımızı Konak Belediyespor’a gönderdik daha sonra ise oradan milli takıma gitti” dedi.

‘BÜYÜK TAKIMLARIN LİGE KATILMASI KADIN FUTBOLUNA SES GETİRDİ’

Kadınlar Süper Ligi’ne Fenerbahçe, Altay, Galatasaray gibi takımların katılım sağlamasının kadın futboluna ses getirdiğini belirten Nazmi Gözemer, “ Kadın futboluna Fenerbahçe, Altay, Galatasaray gibi takımların katılım sağlaması kadın futbolunun adını duyurmaya başladı. Büyük takımların kadın futboluna girmesi tabi ki iyi ama özellikle alt yapıyı iyi kurmanız gerekiyor herkes altyapı altyapı diye söylüyor ama ortada hiç bir şey yok hamle yok ben altyapıdan yanayım” ifadelerini kullandı. Takım Kaptanı Hazal Yağmur Falay ise şunları söyledi; “Genel olarak düşününce geçmiş yıllara göre büyük kulüplerin ve Süper Lig takımlarının kadın futbolu şubelerini açıp Süper Lig’de yer almalarıyla kadın futbolunun gelişmekte olduğunu düşünüyorum. Fakat TFF’nin ve belediyelerin bu konuda yeteri kadar değer ve destek verdiğini düşünmüyorum. Yine de biz belediye anlamında şanslıyız, Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel, 'Artık kadın takımımız belediyemizin kanatları altında, her zaman arkanızdayım' dediğinde bu bizi motive edip güçlendirdi.”

‘TEMEL SORUN TFF’NİN AZ DESTEK VERMESİ’

Kadın futbolunda yaşanan sorunlarını da dile getiren Gözemer, temel sorunun  kadın futboluna TFF’den yeterli destek gelmediğini belirterek, “Kadın futbolunda en temel sorun TFF’den yeterli destek görememek. Çoğu kulübün sıkıntıları mevcut mesela biz saha problemi yaşıyoruz, büyük sahada taktik-teknik çalışamıyoruz. Haftanın üç günü idmanları İzmir’de yapıyoruz bir günü ise Selçuk’ta. Sponsor bulmakta zorluk çekiyoruz, çocuklar yol paralarını kendi cebinden veriyor “ şeklinde konuştu. Ayrıca Gözemer kadın futbolunun zor ve riskli olduğunu ifade ederek her kulubün kadın futbol ligine katılmadığını vurguladı. Gözemer, “ Her kulüp kadın futboluna katılmıyor kadın futbolu zor ve masraflı bir lig. Örneğin  2. Lig’de mücadele eden bir takım deplasmana gidecek ama yol parasını nereden karşılayacak? Kadın futbolu bu yüzden riskli ve fazla katılım sağlanmıyor” diye konuştu. 

‘ÖN YARGILAR KALKARSA..’

Türkiye’de kadın futboluna ön yargılı olunduğunun altını çizen Falay, “Kadın futboluna olumsuz bakış açısının değişmesi için ilk olarak toplumun kadınlara olan bakış açısını değiştirmeli. Bana göre kadınlar her alanda olmalı. Kadın futboluna olan ön yargının kalkması için toplumun maçları izlemesi gerektiğini düşünüyorum bu konuda da çevremde çok olumlu dönüşlere şahit oldum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi