İZ GAZETE- İz Televizyonu'nda yayınlanan Özgür Şengül ile Başarının İzi programının konukları Buca Gençlik Spor Kulübü Basketbol Antrenörü Cenk Yeşilada ve Genel Menajer Cenap Yeşilada oldu. Koç Yeşilada, İzmir’de birçok potansiyelli oyuncuların olduğuna değinerek “İzmir birçok sporcuyu basketbola kazandırmış bir şehir. Bahar Çağlar, Birsel Vardarlı ve Merve Arı buradan yetişmiş sporcular fakat bizim şunu sorguluyor olmamız gerekiyor; ‘Bu çocuklar neden İzmir’den gidiyor?’ İzmir’de doğru oyuncu taramaları, doğru çalışmalar ile basketbol organizasyonu yapılırsa birçok başarı yakalanabilir” ifadelerini kullandı. Genel Menajer Cenap Yeşilada ise herkesin hazır takım beklediğini belirterek, “Günümüzde herkes hazır takım bekliyor ama altyapı emek isteyen bir alan ve takım olmak bir süreçtir. O yüzden burada sürdürebilir bir organizasyon kurup sabırlı olmak gerekiyor. Şu anda yapılan organizasyonların birçoğu 1-2 sene sürüyor” dedi.

‘ALTYAPIYA ÖNEM VERİYORUZ’

Buca Gençlik Spor Kulübü’nün hedeflerini aktaran Menajer Yeşilada, “2022-2023 sezonu için altyapılarda mücadele edip oyuncu yetiştirmeyi hedefledik ve gelecek yıllarda üst yapılarda da mücadele etmek istiyoruz. Şu anda kulübümüzde 2003-2016 yaş aralığında oyuncularımız var. Altyapıya önem veriyoruz” diye konuştu.

‘MUTLULUK VERİCİ’

Altyapıdan yetiştirdiği oyuncuları üst liglerde görmenin mutluluk verici olduğunu kaydeden Koç Yeşilada, “Bu çocukların hepsi bizimle çalışmış çocuklar ve hepsi çok değerli. Onları iyi yerlerde görmek bize mutluluk veriyor. Geçen sezon Cansu Öncel ve Sıla Dikmenoğlu’nu Süper Lig’e gönderdik ve Simge Şeker şu an Hatay Büyükşehir Belediyespor’da Euro Cup oynuyor. Bu şekilde yetişen, başka takımlara giden birçok sporcumuz var. Onları izledikçe gururlanıyoruz” şeklinde konuştu. Cenk Yeşilada ayrıca, asıl başarının altyapıdaki oyuncuları üst yapıda görmek olduğunu dile getirerek, “Her çocuk özeldir ve her çocuğun kendi kapasitesi vardır. O kapasite doğrultusunda onları en iyi yerlere getirmek asıl başarıdır” ifadelerine yer verdi.

‘ÖZGÜR BIRAKILMALI’

Altyapılarda maç kazanma hırsı yüzünden çocuklara hakaret eden koçları gördüğünü belirten Cenk Yeşilada, “Maç esnasında öyle şeyler görüyoruz ki koçlar çocuklara bağırıyor, hakaret ediyor. Bunlar yanlış. Bu tarz davranışlar çocukları spordan uzaklaştırabiliyor. Çocuk basketbol oynarken özgür bırakılmalı ve yaratıcılığını kullanmasına izin verilmeli. Bizim için çocuğun yaratıcılığı ön planda” açıklamasında bulundu.

‘ÇOCUKLARIMIZ BAŞKA ŞEHİRLERE GİDİYOR’

İzmir’deki çocukların belli bir yaşa geldikten sonra başka şehirlere gittiğini dile getiren Koç Yeşilada, “İzmir’den sporcu yetişiyor ama biz o çocukları başka şehirlerde görüyoruz. Organizasyon anlamında belli başlı kulüpler mevcut ama bakıyorsunuz kulübün sadece altyapısı var veya sadece üst yapısı. İkisinin beraber organize olmuş olduğu bir takım yok. Çocuk belli bir yaşa geldikten sonra takım arayışlarına başlıyor. Biz bunu çözmek istiyoruz ve çözebildiğimiz anda İzmir için çok önemli şeyleri gerçekleştirebiliriz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi