MURAT ATTİLA/ İZ GAZETE- İstanbul’da çok sayıda konut projeleri üreten Ege Yapı 2006 yılında kurulmuş, hızla büyüyen bir şirket. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı ile Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in kulübün satışı konusunda uzun bir süredir görüştüklerini hem kulüp hem de Ege Yapı yetkilileri teyit etti. Devir işlemlerinde anlaşma konusunda son aşamaya gelindiği, bu hafta yapılacak son görüşmelerle satış konusunun netleşmesi bekleniyor.

Göztepe Kulübü'nü 2014 yılında 7,5 milyon dolar karşılığında Altınbaş Holding'ten tüm borçlarıyla birlikte satın alan Mehmet Sepil bu süre zarfında sarı kırmızılı kulübü Süper Lige çıkması ve Gürsel Aksel Stadı'nın yapılması gibi taraftarları heyecanlandıran pek çok başarıya da imza attı.

Mehmet Sepil geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında kulübün devir işleminin mutlaka olacağını açıklamıştı. Satış konusunda gelinen süreci anlatan Sepil, “Yurt dışından da ilgi oldu ama ilgi Türkiye ağırlıklı oldu. Bir gün benim kabul edebileceğim bir aday olduğunda taraftarımızla onları tanıştırırım ve sözleşmemi o şekilde imzalarım. Şu an biriyle anlaşmadım. Galiba herkes kulüp istiyor. Hangisinin ciddi, hangisinin maddi koşullara sahip olduğunu ve hangisinin bu işi yapabileceğini görmek lazım. Göztepe’yi devralacaklarsa önce beni ikna edecekler. Sonra taraftarım var, onları da ikna edeceksin. Ben Göztepe’yi sıfır borçla devredeceğim. Benim sezon sonu ödemem gereken paralarım var, transferlerimin ödemeleri var. Kulübü borçlu vermek istemiyorum. Potansiyel yatırımcılarla konuştuğum şu; Benim FIFA ile dosyam yoktur, benim öngörülen ödemelerim vardır. Biz Göztepe’yi borçsuz kulüp olarak devrederiz diyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

TEYİT ETTİLER

Sepil'in 'potansiyel yatırımcı' olarak tarif ettiği firmalar arasında en çok ciddi olarak görüşme yapılan grubun Ege Yapı olduğu ortaya çıktı. Kulübe ve Ege Yapı'ya yakın kaynaklar ise görüşmelerin olumlu gittiğini ve kısa süre içinde anlaşma yapılacağını teyit ettiler.

Ege Yapı yetkilileri ise yaptığımız görüşmede bu konu ile ilgili olarak şimdilik herhangi bir açıklama yapmak istemediklerini belirttiler. Ege Yapı Kurumsal İletişim Departmanı'ndan bir yetkili, "Bu konu ile ilgili sessiz kalma hakkımızı kullanıyoruz. Şu aşamada bir şey söylemek mümkün değil. Görüşme yapıyoruz ya da yapmıyoruz diyemeyiz. Siz haberinizi yapabilirsiniz. Konu ile ilgili açıklamayı daha sonra yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

‘İNANMAM LAZIM’

Mehmet Sepil geçen hafta yaptığı açıklamada devir ile ilgili olarak, "Şu an bitmiş bir süreç yok ama kısa zamanda bitirilmesi gereken bir süreç var. Son Adana Demirspor maçı var. Cumartesi günü bizim için lig bitiyor. Bizim devir işlerini çok hızlı yapmamız gerekiyor. Türkiye’deki futbolun olduğu duruma baktığımda, birinci önceliğim Göztepe’nin ciddi bir şekilde yöneteceğine inanmam lazım. Maddi yükü kaldırabilecek, 2-3 senelik planları yapabilecek kriterleri olan bir talip gerekir. Ben futbolu devretmeyi düşünüyorum, diğer branşları yürütmekte gönüllüyüm” mesajı vermişti.

EGE YAPI HAKKINDA

Ege Yapı'nın kurumsal web sitesinde ve sosyal medya hesaplarındaki bilgiler şöyle:

Gayrimenkul sektöründe ulusal ve uluslararası alanda 35 yıllık deneyimin ardından 2006 yılında temelleri atılan Ege Yapı, yurt içi ve yurt dışında konut, ofis, alışveriş merkezi ve eğitim kurumu gibi birçok projenin müteahhitlik ve gayrimenkul geliştirme işlerini gerçekleştirdi.

Ege Yapı kurulduğu günden bu yana geliştirdiği başta 818 bin m² inşaat alanıyla Türkiye’nin tüm fonksiyonları ile hayata geçen ilk karma yaşam projesi olma özelliğine sahip Batışehir olmak üzere Pega Kartal, İz Tower, İz Park, Panorama Villaları, Nurol Villaları, Şifasuyu Konakları, Shangri La Bosphorus Hotel, Sheraton Samsun Hotel, Olive Plaza gibi pek çok konut, ofis ve otel projeleri ile hem yatırımcıların hem de iş dünyasının ilgisini çekti.

İstanbul Bağcılar’da hayata geçen toplam 3.266 konut ve rezidans, 121 mağazadan oluşan alışveriş caddesi, içerisinde bulunan Four Points By Sheraton Hotel, Radisson Blu markasının Türkiye’de açacağı ilk rezidansı Radisson Blu Residence İstanbul Batışehir, eğitim yuvası Doğa Okulları, sosyal alanlar ve geniş peyzaj yapılanması ile inşa edildiği semte adını vererek “Avrupa’nın En İyi Karma Kullanım Projesi” ödülüne sahip olan Batışehir ile yine İstanbul Beşiktaş’ta uluslararası pazarda kazandığı deneyimle inşaat sektöründe uygulanan birçok yeni teknolojiye öncülük ederek “Top – Down Sistemi” ile inşa ettiği Shangri–La Bosphorus Hotel gayrimenkul sektöründe Ege Yapı olarak sahiplendiğimiz misyonun en önemli göstergelerindendir.

FİRMANIN İZMİR YATIRIMLARI

Urla Projesi: Yaklaşık 80 dönüm arazi üzerine 250 ile 450 metrekare arasında değişen toplam 70 müstakil villadan oluşacak.

Dikili Projesi: 30 bin metrekare alanda otel, ticari alanlar ve yüzme havuzlu villalardan oluşacak.

Alsancak Projesi: Alsancak’ta 32 bin metrekare alanda tren garının yanında yer alacak proje konut ve ticari ünitelerden oluşacak.

İNANÇ KABADAYI KİMDİR?

İnanç Kabadayı, 1974 İstanbul doğumlu. Lise eğitimini Kadıköy Anadolu Lisesi'nde tamamlayan İnanç Kabadayı, bugün Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı. İnşaat sektörünün genç patronlarından biri olan İnanç Kabadayı, 1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. İnanç Kabadayı'nın ilk iş deneyimi ise, Atlas İnşaat'ta proje müdürü ve koordinatörü olarak çalışmak.İnanç Kabadayı, 2000 yılında kendi şirketi Egeyapı Group'u kurdu. Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, evli ve 2 çocuk babası.