İZ GAZETE- 2022 Dünya Kupası'nda heyecan hız kesmeden devam ediyor. Turnuvada son 16 turunda Fas ile İspanya çeyrek finale yükselebilmek adına kozlarını paylaştı. Mücadele sonucunda büyük bir sürprize imza atan Fas Milli Takımı, İspanyolları 0-0 biten karşılaşmanın sonunda penaltı atışlarıyla eledi.

Tarihinde ilk defa çeyrek finale yükselen Fas'ta PSG'li yıldız Achraf Hakimi son penaltıyı gole çevirerek Faslıları sevince boğdu.

İSPANYOLLAR PENALTILARI GOLE ÇEVİREMEDİ

Fas, Sevilla'lı kalecisi Yassine Bounou'nun penaltılarda yıldızlaşmasıyla adını üst tura yazdırmayı başarırken, İspanya Milli Takımı'nda hiçbir oyuncu penaltıyı gole çeviremedi.

Penaltı atışlarında Fas takımında sırasıyla, Sabiri, Ziyech ve Hakimi başarılı olurken, Bedir Benun'un penaltısı Unai Simon'a takıldı. İspanya'da Sarabia, Soler ve Busquets penaltıları kaçırdı.

Böylelikle 0-0 biten maçta Fas, penaltılar sonucunda İspanya'yı 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Maçtan önce arbede yaşandı

Katar'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Fas ile İspanya arasında oynanan son 16 turu karşılaşması öncesinde Faslı taraftarlarla, güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Education City Stadı'ndaki maç öncesinde Faslı biletsiz taraftarlar, stada girmek için bariyerlerden bazılarını devirerek stada doğru ilerlemeye çalıştı. Katar polisi ile birlikte Dünya Kupası'nda görevli Türk polisi devreye hemen girdi. Atlı polislerin de destek vermesiyle olayı kısa sürede kontrol altına alan Katar ve Türk polisi, yeni bariyerlerle taraftarların etrafını sararak olayların büyümesini engelledi. Olaylar sonrasında bazı taraftarlar, gözaltına alındı. Zamanında müdahaleyle olayların karşılaşmayı etkilemesinin önüne geçildi.

F Grubu'nda yer alan Fas ilk maçta Hırvatistan ile golsüz berabere kalmış daha sonra Belçika'yı 2-0, Kanada'yı da 2-1 yenerek grubunu 7 puanla lider tamamlamıştı. Fas, çeyrek finalde Portekiz-İsviçre maçının galibi ile karşılaşacak.