ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Sosyal paylaşım platformu twittterda Ahmet Şık'ın tutukluluğunun 300. günü olması nedeniyle sosyal medyada  paylaşımlar yapılıyor.

28 Ekim Cumartesi duruşması olacak olan Ahmet Şık için, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri de sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

Zeynep Altıok yaptığı paylaşımda, "OHAL ve KHK’larla bizleri korkutacaklarını sanıyorlar. Korkmayacağız! Doğruları söylemeye daha yüksek sesle devam edeceğiz!" derken Murat Bakan ise, 'Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet' notuyla tutuklu gazeteci Ahmet Şık'a destek oldu.

Ahmet Şık, Frankfurt Kitap Fuarı’nda Suudi Arabistan’da beş yıldır hapiste olan blog yazarı Raif Bedevi (Raif Badawi) adına verilen “Cesur Gazetecilik” ödülüne layık görülmüş, düzenlenen törende ödülü Ahmet Şık adına avukatı Can Atalay almıştı. Ahmet Şık törene gönderdiği mesajında, “Gazetecilik yapmak/ hakikati dile getirmek ve düşüncelerini ifade etmekten dolayı tutsak edilmiş biri olarak; başka bir ülkede yine düşüncelerini ifade ettiği için tutsak edilmiş ve işkence görmüş Raif Bedevi adına verilen bu ödüle layık görülmek benim için gurur verici olmasının yanı sıra aynı zamanda can yakıcı. Bir gazetecinin, zaten görevi ve sorumluluğu olarak işini yapmaya çalışmasından ötürü baskıya maruz kalmasının utancını ise Türkiye’deki sahiplerine bırakıyorum” demişti.

P24'ün yaptığı son çalışmada, cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlü gazeteciler listesini güncelledi. Listeye göre, Türkiye’de cezaevlerinde bulunan gazeteci sayısı en az 156. 

Editör: Haber Merkezi