Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) aday belirleme sürecinde İzmir düğümü çözüldü. CHP'de Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olurken, 30 ilçenin adayları da açıklandı. 

Mevcut başkan Tunç Soyer'in aday gösterilmemesi dikkat çekerken İzmir'de Tunç Soyer Gönüllüleri; Egemenlik Binası önünde Soyer'e destek, CHP Genel Merkezi'ne uyarı açıklaması yaptı.

Yapılan buluşmada, "İzmir Tunçtur Tunç kalacak, Hak hukuk adalet,  İzmir uyuma, başkanına sahip çık. Yarın çok geç hemen şimdi" gibi sloganları atıldı.

İzmir'i kaybedersek büyük yıkım olur

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Genel merkez aday belirlerken anket yaptık diyor ama kırsaldaki ilçelere soru sordular mı? Yanıldılar. Yanılttılar. Buradan çağrı yapıyoruz; Genel başkan bu kararı gözden geçirsin. Tunç Soyer, İzmir'de 5 milyon insanın bileşkesidir, ortak değerdir. İzmir'in başarısını yok saydılar. İzmir'i kaybedersek büyük bir yıkım olur. 

Soyer'i aday göstermediler, emin olun pişman olacaklar. Dileğimiz o ki zamanı geçmeden pişman olsunlar. Eğer İzmir'i ve ilçeleri kaybederseniz, bu seçim bütün Anadolu halkında kırgınlık yaratılacak. 

1 Nisan sabahı ne kadar haklı olduğumuzu görecekler. Devrimcinin devrimciliği zor gündedir. Biz de Tunç başkanın zor gününde yanında olacağız."

Editör: Duygu Kaya