31 Mart'ta yapılan yerel seçim sonrasında başkanlık koltuğuna oturan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile CHP lideri Özgür Özel arasında yaşanan 'genel sekreter' krizi sürüyor.

Özel'in İzBB'de genel sekreterlik için Aykut Erdoğdu’yu önermesi ve Cemil Tugay’ın buna karşı çıkmasıyla oluşan gerilime CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke müdahale etti.

İz Medya Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal'ın yaptığı paylaşıma göre; CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik’i İzBB’ye önererek krizi çözmeyi umuyor.

İzmir'e gelecek

Kartal'ın paylaşımının tamamı şu şekilde: 

2 Gün önce, Aykut Erdoğdu’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olmasına dair kriz hakkında Selin Sayek Böke formülünü yazmıştım. Şimdi Selin hanımın önerdiği o ismi ve güçlü CV’sini açıklıyorum.  

Selin Sayek Böke, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik’i, İZBB’ye önererek krizi çözmeyi umuyor.

Halisçelik bu hafta içi Ankara’da önce Selin hanımla, sonra başkaca önemli Genel Merkez yöneticileriyle görüştükten sonra İzmir’e gelecek.

İzBB Başkanı Cemil Tugay’ın bu formüle ne cevap vereceği henüz belli değil. Kriz şimdilik bilmeceye dönüştü.

HALİSÇELİK’İN CV’SİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Duygu Kaya