MİHRİCAN CANDEMİR/ İZ GAZETE- İzBB Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, İzTV’de yayınlanan Özgür Coşkun ile Gündem Özel programına konuk oldu. 2022 yılını değerlendiren Odaman aynı zamanda 2023 ve 2024 hedeflerine de değindi. 2022 yılında İzBB Gençlik ve Spor Kulübü olarak 3 bin 500 çocuğun yüzme öğrettiklerini ve 55 bin vatandaşa hizmet verdiklerini söyleyen Odaman, “42 branşı ve bin 100 lisanlı sporcusuyla Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden bir tanesidir. Bizim yarıştığımız kulüp Fenerbahçe’dir. O bakımdan çok güçlü bir kulübüz ve 14 tane tesisimiz var. Ayrıca tesis sayımızı arttırmaya çalışıyoruz. Şu anda İzmir’de büyük havuz problemi var. Büyükşehir ve Karabağlar Belediyesi’nin yatırım projelerinin arasında da büyük havuz var. Bazı ilçe belediyelerimiz de bu konuda çalışmalar yapıyor. Bundan sonraki süreçte yarıda kalmış projeler tamamlanacak ve yeni projeler gelecek. Ayrıca ilerleyen zamanlarda Tepecik tarafında yüzme havuzu yapılmaya başlanılacak ve havuzun içinde 3 tane havuz olacak. Aynı zamanda içerisinde 20 odalı bir kamp merkezimiz olacak. Orayı Su Sporları Tesisi olarak kullanacağız. Özellikle Tunç Başkan ile su sporlarına yönelik çok büyük atılımlar yapıldı” ifadelerini kullandı.

manşet yayın -1

‘ATILIMLARIMIZ OLACAK’

Bundan sonraki süreçte plaj ve su sporlarına daha çok önem vereceklerini dile getiren Odaman, deniz küreği ile ilgili atılımları olacaklarını da söyledi. Odaman, “Tesis bakımından yetersiziz ama su sporları konusunda şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü önümüzde çok büyük bir derya denizimiz var. Bundan sonraki süreçte plaj ve su sporlarına daha çok önem vereceğiz. 2023 yılında deniz küreği ile ilgili atılımımız olacak. Optimist sınıfında dezavantajlı şehirlerden gelen çocuklarımızdan bir takım oluşturduk ve Türkiye şampiyonasında yarıştırdık. Bizim için çok önemli bu. 2022 yılında 347 madalya kazandık. Seneler sonra ilk defa güreş dalında bir şampiyon çıkarttık. Bunun dışında judo, güreş, tekvando, su sporları ve jimnastik dallarında da birçok madalya getirdik. Son olarak 30 Aralık’ta da takım halinde kızlarımız Türkiye üçüncüsü oldu. Bizim yönetim kurulumuz bu işi bilen insanlardan oluştuğu için başarılarımızı buna bağlıyorum” diye konuştu.

SPOR TEMALI FUAR 

Başta 2024 olimpiyatları olmak üzere,  sportif anlamda başarıları hedeflediklerini söyleyen Odoman, “5 bin kızımız İzmir’de spor okullarında eğitim görüyor. Türkiye’de en fazla spor kız voleybolcu İzmir’de. Milli takımda oynayan sporcularımız İzmir’den çıkma. 4,5 milyonluk bir şehiriz çok istek var. İzmir özgürlüklerin kenti olduğu için her dakika spor salonlarımız dolmalı. 12 Mart’ta Maraton İzmir düzenlenecek ve bu sene 6 bin 500 kişi ile koşacağız. Daha sonra Avrupa’nın en büyük açık alan spor fuarı yapacağız. Hedefimiz İzmir enternasyonal fuarında da bir spor temalı fuarını gerçekleştirmek. Tekerlekli şampiyonlar liginin bir ayağı bizim Celal Atik Spor Salonu’nda olacak. Haziran ayında da 10 bin sporcu İzmir’de olacak ve bu durum İzmir kent turizmine de destek olacak. Yani İzmirlilerle dolu dolu sporlu bir yıl olacak. Tunç Başkan bize her konuda destek verdiği için bizim için büyük bir şans. Ayrıca İzmir’de pickleball sahamızı da Celal Atik’in önündeki otopark alanına yaptık. İzmir’de önümüzdeki dönemde sportif anlamda başarıları da hedefliyoruz” diye konuştu. 

manşet9

İZMİR’E YAKIŞMADI’ 

Göztepe- Altay maçında yaşanan olaylarla ilgili konuşan Odaman, “Çok güzel bir ambiyans vardı ama hiç istemediğimiz olaylar meydana geldi. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım. İzmir’e yakışmadı ama bunu İzmir de atlatacaktır. Bu tip olaylar her yerde oluyor. Daha sonra yönetimlerin verdiği demeçler bu kulüpler arasındaki rekabeti düşürdü. Bundan sonra da kulüplerin beraber hareket etmesi anlamında bazı projeler var ve kulüpler arasında ada herhangi bir problem yok. 42 federasyonla iletişim halindeyiz. Hepsi de İzmir’de bulunmak ve şampiyona yapmak istiyor. İzmir’in iklimi, insanı ve seyirci potansiyelinden dolayı burada olmak istiyorlar ama maalesef İzmir’de yeterli sayıda tesisimiz yok. Federasyonlar son zamanlarda İzmir’e bir üvey evlat gözüyle bakıyor. Önümüzdeki dönemde bu yaklaşımın değişeceğine ve İzmir’in parlayan bir yıldız olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Duygu Kaya