2017'nin en önemli gelişmesi sizce nedir? Neden?

2017 'nin en önemli olayı ADALET YÜRÜYÜŞÜ'dür. Ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu adalet olgusu Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun   yürüyüşe başlaması ve her kesimden insanın bu yürüyüşe katılması Dünya Tarihine geçmiştir.

2017'de okuduğunuz ve sizde iz bırakan kitap ya da kitaplar oldu mu?

Bu yıl gerçekten çok kitap okudum, hepsini okurken ayrı haz aldım, her kitap her hikâye her karakterden ders alarak devam ederim ben yaşamıma. Ahmet Ümit'in ELVEDA GÜZEL VATANIM 'dan çok etkilendim, en son Zülfü Livaneli'nin ELİA İLE YOLCULUK kitabını bitirdim çok güzeldi. Khaled Hosseini'nin BİN MUHTEŞEM GÜNEŞ kitabı dostluğu, kadın dayanışmasını inanılmaz anlatmış. Yazmakla bitmeyecek bu yılın kitapları herhalde.

2017'de "Keşke yaşanmasaydı" dediğiniz olay oldu mu?

Ülkemizde ve Dünyada birçok keşke yaşanmasaydı dediğimiz olay oldu ama keşke 2017 yılı REİNA KATLİAMI ile başlamasa ve ölümlerle zulümlerle devam etmeseydi.

"2017'de iz bırakanlar" ödülü verseydiniz, kime ya da kimlere verirdiniz? Neden?

Adalet savaşçıları KEMAL KILIÇDAROĞLU, NURİYE GÜLMEN ve SEMİH ÖZAKÇA'ya verirdim.

2017'de olan 2018'de de tekrar etmesini ya da devam etmesini istediğiniz şey var mı?

Ben bu yıl Adalet Yürüyüşü ile bir araya gelen insanların zorbalıklara, hırsızlıklara, zulümlere ve faşizme karşı yeniden kenetlenip mücadeleye devam etmesini ve farklı eylemlerle bu direnişe daha çok insanın katılmasını istiyorum.

2018'de hayatınızdan çıkmasını isteyeceğiniz 2 şey ne olur?

OHAL'İN ve yarattığı haksız mağduriyetlerin tüm vatandaşlarımızın hayatlarından çıkmasını istiyorum. Kendi hırsları uğruna başkalarını kıran, kendi hedeflerini ülkenin ve partimizin çıkarlarından önde tutan, vefasız, riyakâr insanların hayatımdan çıkmasını istiyorum.

İmkânınız olsa 2018'de değiştireceğiniz 4 şey ne olur?

Cumhurbaşkanını, Eğitim Sistemini, Yargı Sistemini, Sağlık Sistemini diye yazmaya devam ederken iktidarı değiştirir ülkeyi Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile tanıştırırsak değil 4 şey ülkedeki tüm olumsuzluklar ortadan kalkacağını düşünüyorum.

2018'de doğacak çocuklar için sizden birkaç isim önerisi alabilir miyiz?

Tabi ki… Ben her evde bir DENİZ olsun isterim. İnsanların isimleri ile hayata tutunduğuna inanırım. Nasıl ben bu ülkeye, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve hayata Sevda’yla bağlandıysam doğacak çocuklarla isimleri bağlanacaklar. Nasıl karakterde çocukları olmalarını istiyorlarsa, buna uygun isimler koysunlar. 

2017 benim için ACI VE ZULÜM yılıdır.

2018 benim için YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ yılı olsun isterim.

Editör: Haber Merkezi