İZ GAZETE- İZ Dergi’nin Ağustos 2022 sayısı yine dopdolu bir içerikle okurlarının karşısına çıktı. Bu sayıda İzmir’in Konak ilçesi kadraja alındı… Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ‘İzmir’in kalbi’ olarak tanımlanan bu tarihi ilçeyi “Kentin değişimi en çok özleyen bölgesi” olarak tanımlarken, İz Medya Yayınlar Koordinatörü Murat Attila ise “Vefanın adı Konak” tanımlamasını yaptı. İletişimci ve Yazar Ateş İlyas Başsoy da “Kimsenin itiraz edemeyeceği bir gerçek var: İzmir’in ruhu Konak’tır” sözleriyle her köşesi muazzam olan İzmir’in ‘En İzmir’ olduğu yerin Konak olduğunu vurguladı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İz Dergi’ye verdiği röportajda ilçede yaptıkları çalışmaları “Güzel işler kalbe değer” diyerek anlattı; “Aklım fikrim dönüşümde” sözleriyle de Konak’ta kentsel dönüşümün gerekliliklerine değindi.



İZ DERGİ'NİN TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ



BİR KEMERALTI TURU

Turist rehberi ve Turizm Yazarı Serdar Çelenk, okurları Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın o doyulmaz güzelliğine götürecek bir yazı kaleme aldı. Çelenk; İzmir’in sosyal, kültürel ve ticari hayatına damgasını vuran, şehrin gelişiminde söz sahibi olan Kemeraltı’ndaki tarihi yapıları, sokakları ve lezzetleri tanıttı.

KONAK’IN SİNEMALARI

İz Dergi’nin ve İz Gazete’nin ilgiyle takip edilen yazarı Sinema Eleştirmeni Batıgün Sarıkaya, ‘Bir Zamanlar Konak’ta Sinemalar Vardı’ başlıklı yazısında Konak’ın zaman içinde bir bir kapanan bağımsız sinemalarını kaleme aldı. Sarıkaya, kent belleğinde yer etmiş yazlık ve kışlık pek çok sinemanın, o günleri yaşamış şanslı sinemaseverlerin anılarında derin izler bıraktığını belirtti.

TARİHİ MİTHATPAŞA LİSESİ

İz Gazete yazarı ve Edebiyat Öğretmeni Bülent Kepenek, öğretmenlik yaptığı tarihi Mithatpaşa Lisesi’ni gerçeğin ve hayalin iç içe geçtiği bir kurguyla anlattı. Atatürk’ün iki kez ziyaret ettiği, Türk Edebiyatı’nın büyük ustası Halit Ziya Uşaklıgil’in ise edebiyat öğretmenliği yaptığı bu tarihi yapının anlatıldığı yazıya öğrencilerin sevgilisi olan kömür karası tüylü Karamık da eşlik etti.

35 SORUDA ÜNAL ERSÖZLÜ

İz Dergi’nin severek takip edilen 35 soruluk köşesinin bu sayıdaki konuğu İzmir basınının beyefendisi Ünal Ersözlü oldu. Ersözlü, İzmir’in özgürlük duygusunu sevdiğini söylerken ‘Dünyada neyi değiştirmek isterdiniz?’ sorusuna ise “İnsanın özel mülkiyet tutkusunu sevgiyle değiştirmek isterdim” cevabını verdi.

YÜZÜNÜZÜ GÜLDÜRECEK ANILAR

Gazeteci Seçkin Öner, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’la olan dostluğunu, yüzünüzü güldürecek iki anısıyla anlattı. Öte yandan Seçkin Öner, meslek yaşamı boyunca onlarca belediye başkanı takip ettiğini belirtip iz bıraktığına inandığı bazı isimleri örnek verdi ve Başkan Batur’un da bunlardan biri olduğunu kaydetti.

İZMİR BAŞKANLARIYLA ŞANSLI

İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı ve Konak Belediye Meclis Üyesi Ulvi Puğ, Konak’ta tarih ve kültür adına yapılan çalışmaları İz Dergi’ye özel anlattı. İzmir’in kalbi Konak’ın her anlamda örnek bir ilçe olması gerektiğini ve bu konuda herkese önemli sorumluluklar düştüğünü kaydeden Puğ, İzmir’i Tunç Soyer ve Abdül Batur gibi başkanlara sahip olduğu için çok şanslı gördüğünü ifade etti.

‘AKP’NİN İZMİR’E BAKIŞI ORTADA!’

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ednan Arslan ise İz Gazete Yazı İşleri Müdürü Yağız Barut’un sorularını yanıtladı. CHP’li belediyelerin son üç yıl değerlendirmesinden 6’lı Masa’nın önemine, kişisel siyasi kariyerinden cumhurbaşkanı aday profiline kadar pek çok konuyu değerlendiren CHP’li Ednan Arslan, AKP iktidarının İzmir’e bakışını ise şu sözlerle eleştirdi: “Son 20 yıldır İzmir’in merkezi hükümetten aldığı yatırım payı ödediği vergi miktarıyla kıyaslandığında 40 veriyorsa 1 alıyor durumundadır. Bu noktada AKP iktidarının İzmir’e nasıl baktığı ortadadır!”

CHP’Lİ VEKİLDEN BİR ÇOCUKLUK ANISI

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da ‘Benim En Güzel Hikâyem Hayatım’ isimli kitabından alıntıladığı İzmir’e ve Konak’a dair bir çocukluk anısını İz Dergi okurları için paylaştı. Bayır, çocukluğunda Saat Kulesi önünde nergis satarken yaşadığı bir olayın, yıllar sonra TBMM sıralarında yaşadığı bir olayla karşısına yeniden nasıl çıktığını anlattı.

Editör: Haber Merkezi