İz Gazete – Yıl dönümünde Ankara Katliamı’nı konu alan İzmir’in dergisinin dosya konusunu katliamın tanıklarından Ramis Sağlam hazırladı. İzmir’den 10 Ekim Barış Mitingi’ne gidip, katliamda yaşamını yitiren Mesut Mak ve Berna Koç’un yakınlarıyla röportajın yer aldığı dosyada katliamdan yaralı kurtulanlardan da görüşler var. Dosya kapsamında ayrıca; katliamda en fazla üyesini kaybeden sendika olan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’nın Genel Eğitim Sekreteri Bülent Çuhadar ‘Demiryolu çocukları’nı; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, ‘Şebnem’in gülüşünü’; Orçun Masatçı ‘Suruç’tan 10 Ekim’e’yi, Elfin Tataroğlu ve Mesrure Kulya ‘101 Barış Güvercini’ni yazdı. Red Foroğraf ekibi, Ankara Katliamı'na dair fotoğraflarını dergi ile paylaştı.

‘Asya söyleşiyor’da Asya Yaşarikiz, İzmirli tiyatrocu Onur Ünlü ile söyleşirken; Doğan Beyazgül’ün hazırladığı Kürsü’nün konuğu CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz oldu.

35 SORUDA TUNÇ SOYER

İz Dergi’nin sevilen köşesi ’35 Soruda Şehrin Renkleri’nin bu ayki konuğu son dönemde ‘barış’ yanlısı çıkışları ile anılan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu. Soyer; İzmir’in bir arada yaşama direncini sevdiğini söyledi.

Sokak sanatçılarıyla röportajları ile dergiye renk katan Ozan Yeşiltepe ise bu sayıda pantomim ve kukla sanatçısı İker Kılıçer’le söyleşti.

SÜRPRİZ: ‘çİZ’

Ankara’da yaşayan İzmirlilerin Dernek Başkanı ve İz Dergi Ankara Temsilcisi Yasin Aksu, Kasım ayında Ankara’da yapılacak olan Ege İlleri Fuarı’na İzmir’i özleyen herkesi davet ederken; güz’e Deniz Doğan ‘merhaba’ dedi.

Derginin bu sayısının sürprizi ise karikatürist Mustafa Yıldız oldu. Bu aydan itibaren her ay ‘çİZ’ köşesi ile İz Dergi’de olacak olan Yıldız bu ay ‘barış’ karikatürlerini okurlarla paylaştı. 

 

EKİM SAYISI SUNU YAZISI İÇİN TIKLAYIN

İZMİR'DEN YA DA ŞEHİR DIŞINDAN NASIL ABONE OLUNUR? TIKLAYIN

 

Editör: Haber Merkezi