DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 1-2-3 ve 9 Nolu şubelerinde örgütlü İZELMAN ve İZENERJİ işçileri, 4 aylık geriye dönük alacaklarının ödenmemesi üzerine basın açıklamasında bulundu.

Kültürpark 1 Nolu Hol girişinde toplanan işçiler, "Sözleşme hakkımız gasp edilemez", "Şartel inecek, bu iş bitecek", "Sözleşme hakkımız, söke söke alırız", "İş ekmek yoksa barış da yok" gibi sloganlar atarak hakları olan geriye dönük ödemelerinin en kısa zamanda ödenmesini  talep etti.

b32aeca0-9e56-4ce6-b150-de3d1440b885

Günlük olarak yaşıyoruz

Basın açıklamasından önce konuşan Genel-İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal, 4 aylık geriye dönük alacaklarının İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmediğini belirtti, "Bürokratlarla yaptığımız görüşmelerde bize dört aylık geriye dönük alacaklarımızın tutarının ancak 5 bin TL kadar geriye dönük olanını ödeyebileceklerini dile getirdiler. Zamanında alamadığımız ücretlerin ne kadar aşağı düştüğünü hepimiz iyi biliyoruz. Bugün aldığımız 1 TL'nin yarın 70 kuruşa hatta 50 kuruşa kadar düştüğünü günlük olarak yaşıyoruz. " ifadelerini kullandı.

Genel-İş İzmir 9 Nolu Şube Başkanı Sedat Kenar ise, "Ülkenin içinde bulunduğu bu enflasyonist ortamda alacaklarımız her geçen gün erimesine rağmen sabırla bekledik. Toplu İş Sözleşmesinde yazdığı gibi geriye dönük alacakların 90 gün içerisinde ödenmesi gerekir. İbaresi ile hakkımız olanı istiyoruz" dedi.

İzBB’nin içinde bulunduğu şartları biliyoruz ama…

"Hakkımız olan geriye dönük ödemelerimizin en kısa zamanda ödenmesini talep ediyoruz" diyen Kenar, "Biz emekçiler, günü birlik yaşayanlar, bu ülkenin içinde bulunduğu şartlarda ay sonunu zor getirenler olarak alacaklarımızı talep ediyoruz. Ekonomik krizi yaratanlar bu ülkeyi yönetenlerdir. Ekonomik krizin altında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin içinde bulunduğu şartları da iyi biliyoruz. Ama içinde bulunduğumuz ortamda biz de haklarımızın zamanında ödenmesini istiyoruz. Bu sebeplerdendir ki bugün 4 şube yönetim kurulları ve temsilcilerimiz ile birlikte burada basın açıklaması yaparak uyarıda bulunuyoruz" diye konuştu.

Fazlasını değil, hakkımızı istiyoruz

Talepleri dikkate alınmadığı taktirde 28 Temmuz Cuma günü yarım gün iş bırakacaklarını belirten Kenar, "Cuma günü tüm üyelerimiz ile birlikte taleplerimizi tekrardan ileteceğiz. Olumlu cevap gelmemesi durumunda İZENERJİ ve İZELMAN emekçileri olarak 1 Ağustos Salı günü tam gün iş bırakacağız olarak iş başı yapıyoruz. Fazlasını değil hakkımız olanı istiyoruz” dedi.

Bu şartları bize reva görenlere karşı...

“Zamlara, adaletsiz vergilere ve asgari yaşam koşullarına karşı İzmir DİSK olarak saat 15:00’da Alsancak Migros katlı otopark önünde toplanarak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne kortej eşliğinde yürüyüş yapacağız. Tüm üyelerimize çağrımızdır; kitlesel basın açıklaması yapacağız. Bu asgari yaşam şartlarını bize reva görenlere karşı toplanıyoruz" diye konuştu.

Editör: Duygu Kaya